Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

PDeCat, Junts, ERC i la CUP demanen que un ple extraordinari rebutgi l’aplicació del 155

4 dels 5 grups de l’oposició municipal -el PDeCat, Junts, ERC i la CUP, és a dir, tots menys el PP- han presentat aquest migdia un escrit en què sol.liciten que es convoqui per aquest dimecres 25 un ple extraordinari i urgent a l’Ajuntament. Demanen a l’alcaldessa que, al ple extraordinari, s’aprovi una moció de rebuig de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

La sol.licitud d’aquest ple es veu justificada, han explicat els 4 grups, per “la necessitat d’aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya promoguda pel PP, d’acord amb el PSOE i Ciudadanos”. La moció afegeix que l’aplicació d’aquest article “suposa la liquidació de facto de l’autonomia catalana, 38 anys després de la seva recuperació amb l’Estatut.” Com que es preveu que el Senat aprovi aquesta aplicació del 155 divendres vinent -una situació que els grups municipals sobiranistes tianencs qualifiquen d’ “anul.lació política”-, es demana que el ple extraordinari se celebri aquest dimecres.

La moció denuncia, també, que “el Govern espanyol i els partits polítics que li donen suport continuen optant per la via de la repressió i la vulneració de drets, enlloc d’escoltar el clam del poble i les institucions de Catalunya.”

La portaveu d’ERC, Marta Guàrdia, creu que el ple extraordinari ha de servir per saber què pensa Ester Pujol d’una intervenció del Govern espanyol sobre el català:

 

Olga Rué, portaveu del PDeCat-DC, ha dit que esperen que el Senat escolti el clam dels ajuntaments catalans i que divendres “rectifiqui”:

 

Per la seva banda, Cristina Comas, regidora de Junts per Tiana, creu que la demostració més clara que l’equip de govern està contra l’aplicació de l’article 155 seria convocar el ple extraordinari que demana l’oposició:

 

La moció la promouen l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associció Catalana de Municipis. Es preveu que centenars d’ajuntaments de Catalunya l’aniran aprovant al llarg d’aquesta setmana.