Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Petit incendi a les canyes de la Riera d’en Font

El passat dissabte 9 de juliol es va produir un petit incendi a la Riera d’en Font. El foc es va declarar gairebé a les deu de la nit i va acabar cremant 25 metres lineals de vegetació. Una dotació de bombers va poder extingir-lo en poc més de mitja hora i una segona dotació es va quedar remullant la zona.

Tot es va quedar en “un bon ensurt”, tal com va qualificar l’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, a través de Twitter, i no va caldre activar el comitè d’emergències municipal. Salvatierra també va agrair la tasca de bombers, emergències i Policia Local i a la col·laboració del veïnat per les trucades d’alerta.

L’Ajuntament de Tiana també ha informat que, a part de l’incendi, aquest cap de setmana la Policia Local ha col·laborat amb dos Mossos d’Esquadra fora de servei per evitar una tempativa de robatori amb força a la Ciutadella. Els detinguts van passar a disposició judicial quedant en llibertat amb càrrecs.

Onada de calor

Davant la previsió de temperatures extremes que tindran lloc a partir d’aquest dimarts i fins a finals de setmana, Protecció Civil ha activat el PROCITAT per onada de calor i manté en prealerta l’INFOCAT per elevat risc d’incendis. Això vol dir que caldrà extremar les precaucions prop de zones forestals i actuar amb precaució perquè no es produeixin episodis com el d’aquest dissabte.

El Departament de Salut també ha posat en marxa el pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) en fase 2. Des de l’Ajuntament de Tiana recomanen els espais públics amb aire condicionat i activitats per poder passar les hores de màxima calor: la Llar de les Persones Grans, la Biblioteca Can Baratau i la piscina municipal, on tindran prioritat d’accés les persones abonades.