Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ple extraordinari per rebutjar l’aplicació del 155

Un ple extraordinari de l’Ajuntament rebutjarà, aquest dimarts a les 11h del matí, l’aplicació a Catalunya de l’article 155 de la Constitució mitjançant un ple extraordinari que s’ha convocat d’urgència aquest mateix dimarts.

Al llarg dels darrers dies tots els grups municipals menys el PP s’han mostrat contraris a l’aplicació d’aquest article de la Constitució que constitueix, de facto, una intervenció quasi total de la Generalitat per part del Govern espanyol.

Dilluns, l’equip de govern (format pel grup municipal del PSC) va fer públic un comunicat expressant aquest rebuig i demanant al PSC que no doni suport a la iniciativa del govern del PP.

Per la seva banda,  els grups sobiranistes de l’oposició (PDeCat, Junts, ERC i la CUP) van entrar a Registre, també dilluns, una sol.licitud per celebrar aquest ple extaordinari. Demanaven que el ple se celebrés per la tarda, concretament aquest dimecres. Finalment, però, l’alcaldessa l’ha convocat pel matí i per l’endemà, dijous.I és que el PSC no està “en absolut d’acord” amb  que apliquin el 155. El socialista Ferran Almeida n’explica les raons:

 

Tampoc el PP està d’acord en què s’apliqui perquè, segons ha explicat Diego Parra, l’actual nivell d’autogovern de Catalunya “està prou bé”:

 

L’oposició sobiranista no ho troba correcte

La decisió de convocar el ple extraordinari dijous al matí ha estat força criticada  per les forces sobiranistes municipals. Escoltem Marta Guàrdia (ERC) i Gemma Liñán (Junts):

 

Per a Olga Rué (PDeCat-DC) és greu que el PP hagi anat a buscar, ha dit, l’aplicació més dura possible de l’article 155 de la Constitució:

 

Per a Judith Jordà, de la CUP, l’aplicació de l’article no afectarà la gent de forma aïllada:

 

Plens de rebuig al 155 a desenes d’ajuntaments catalans

El món municipal ha sortit en defensa de les institucions catalanes amb noves mocions de rebuig a l’aplicació de l’article 155, informa El Nacional. Aquest matí, desenes d’ajuntaments han aprovat la iniciativa proposada per l’AMI i l’ACM que defensa l’aturada de la suspensió de l’autonomia. Entre els nous suports es troben Sant Cugat del Vallès, Manresa, Olot, Cervera i la Seu d’Urgell, que se sumen a altres municipis que ja van aprovar les mocions el passat dilluns i dimarts.

El passat dilluns els consistoris de Valls, les Borges Blanques, Argentona, Gurb, Sant Gregori, entre d’altres, van votar a favor de la moció proposada per les associacions municipalistes. Ahir, van el mateix altres ajuntaments de poblacions nombroses com el de Girona i l’Hospitalet del Llobregat, així com Tortosa, Reus, Igualada, Vilafranca del Penedès, Sort, Banyoles i Berga.