Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Llum verda a l’aparcament de Can Cosme, al costat de la Plaça de la Vila

En aquest ple ordinari del mes de gener han vist la llum verda definitivament alguns dels projectes urbanístics més importants del mandat. Un d’ells ha estat el de l’aparcament públic de Can Cosme.

Ha estat el primer ple després que el 13 de desembre es va fer oficial que no hi hauria moció de censura de 4 dels 5 grups de l’oposició contra Ester Pujol.

Tot depenia del que l’oposició votés al ple ja que, recordem-ho, l’actual equip de govern està conformat només per les 3 regidores i el regidor del PSC, de manera que tots 4 necessitaven, almenys, 3 abstencions perquè el ple aprovi els punts que fan referència a aquests temes: el 4 i 5 de l’ordre del dia. Finalment, aquest punt ha rebut el sí del PSC i del PDeCat-DC,  el no de la CUP i l’abstenció de la resta, Junts, PP i ERC.

El punt proposava eixamplar el carrer Mare de Déu del Pilar a l’alçada d’on anirà el nou aparcament públic (a tocar de la Plaça de la Vila), a més de canviar la seva qualificació urbanística que actualment és de terreny rústic. Tot, amb l’objectiu que en unes setmanes comenci a fer-se realitat aquesta nova zona, que tindria una quarentena de places, per tal de seguir descongestionant de vehicles el centre de Tiana.

Isaac Salvatierra, portaveu de Junts per Tiana, ha recordat que fa mesos que es parla d’aquest aparcament però, ha dit, els grups municipals se n’han assabentat fa 5 dies:

 

Junts ha demanat al equip de govern que es faci una sortida a Can Gaietà de l’aparcament, i vincular d’uns sensors a la posada en marxa d’aquest projecte.

Olga Rué del PDeCat-DC ha dit que tamé volen confiar en l’equip de govern però ha demanat fer tasca conjunta govern i oposició:

 

El PDeCat-DC ha demanat que es faci una escala que vagi des del carrer del pilra fins als jardins de la biblioteca Can Baratau.

La CUP ha reiterat que no se’ls ha comunicat amb temps la informació de la construcció d’aquest aparcament.

 

La CUP ha criticat, també l’equip de govern no lligui uns projectes amb uns altres.

ERC per la seva banda ha explicat per què ha votat a favor del projecte, tot i que també ha criticat la manca d’informació rebuda:

 

El PP també hi ha votat a favor però amb algunes critiques, també, per com s’ha informat del projecte:

 

Parra també ha demanat que les places del nou aparcament siguin rotatòries.

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, ha agraït a l’oposició que s’hagi pogut aprovar aquest projecte però ha volgut puntualitzar algunes de les crítiques:

 

Garcia ha afegit que es sensoritzarà l’aparcament per tal que es pugui saber si queden places només entrant alpoble, sense haver-hi d’arribar. També ha recordat que Tiana és u dels pocs municipis de l’area metropolitana o no es paga per aparcar.

El punt 4 del ple també proposa sotmetre ja a informació publica el projecte per tal que es puguin presentar reclamacions.