Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Primera passejada guiada de l’any amb la vall de la cartoixa de Montalegre com a protagonista

El Parc de la Serralada de Marina ha programat per aquest 2019 catorze passejades guiades per donar a conèixer el patrimoni natural i cultural del Parc. Una iniciativa que ja fa uns anys que està en funcionament i que inclou els municipis de Badalona, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Fost de Campsentelles i Tiana.

La primera de les sis que es faran a Tiana tindrà lloc aquest diumenge 3 de març per descobrir la vall de la cartoixa de Montalegre. El recorregut serà de 7 quilòmetres, durarà 4 hores –de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues del migdia- i permetrà l’acompanyament de gossos, sempre i quan vagin lligats.

Les altres cinc es faran el 19 de maig, amb un passeig ornitològic per celebrar el Dia Europeu dels Parcs; el 16 de juny, per veure els efectes de la primavera a la serralada de Marina; el 21 de setembre, amb una observació nocturna de Saturn; el 6 d’octubre, amb un recorregut per les vinyes de Tiana; i el 24 de novembre, per conèixer i fotografiar els bolets de La Conreria.

Les passejades, que són gratuïtes i tenen places limitades, van adreçades a un públic familiar. La majoria són de 4 hores, adaptades per a tots els públics, amb una dificultat assequible i, en algun cas, moderada. Els conductors de les sortides són experts coneixedors del territori.

Per poder participar, 10 dies abans de l’activitat s’obre un període d’inscripció prèvia a l’Oficina del Parc de la Serralada de Marina, oberta els feiners de deu del matí a una del migdia, o bé per telèfon, trucant al 933 956 336. El lloc de trobada es concretarà en el moment de fer la reserva.

Des del Parc de la Serralada de Marina recorden que, per participar en les passejades, és imprescindible dur calçat adequat, roba còmoda, aigua i, de manera optativa, prismàtics.