Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Processó, ball de sardanes i benedicció de coques per celebrar l’Aplec de l’Alegria

L’any passat, la tradicional cita tianenca dels Dilluns de Pasqua, l’Aplec de l’Alegria, va recuperar la processó amb la talla de la Mare de Déu de l’Alegria després de més de 50 anys sense fer-se. Enguany, la processó amb el tradicional res del rosari es tornarà a fer.

El recorregut començarà a les 10 del matí a l’esplanada de l’església de Sant Cebrià i s’obrirà camí fins a l’Ermita de l’Alegria. Un cop allà, es celebrarà la missa de les 12, amb la posterior ballada de sardanes i la benedicció de coques.

La celebració de l’Aplec de l’Alegria té una història de més de 100 anys. L’actual mossèn de la parròquia de Sant Cebrià de Tiana, Ramón Santos, explica la relació entre aquesta celebració festiva, estretament relacionada amb la Resurrecció de Jesucrist, i el record cap als difunts:

 

Aquest és el tercer any que mossèn Ramón viu l’Aplec des del capdavant de la parròquia de Tiana. El religiós diu que tot i que en altres llocs es fan coses similars, mai ha coincidit amb una celebració com la que es fa al municipi:

 

Mossèn Ramón destaca que una de les protagonistes d’aquesta jornada, la Mare de Déu de l’Alegria, és la patrona de l’arxiprestat en el qual Tiana forma part:

 

L’Aplec de l’Alegria reuneix a famílies, creients, ateus i agnòstics en una jornada festiva que ja forma part de la història i l’essència de Tiana.