Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ràdio Tiana fa 20 anys!

Aquest 11 de setembre ha fet 20 anys que es va inaugurar Ràdio Tiana, la primera -i, fins ara, única- emissora pública que ha tingut el poble.

La primera locució, farcida d’anècdotes, va anar a càrrec de tres tianencs molt coneguts: el periodista Josep Cuní, el també periodista Isaac Salvatierra -que aleshores era un estudiant de Periodisme i que fou el primer director de Ràdio Tiana-, i la locutora Ruth Rodrigo, actualment mestra de Primària. Tots tres es van adreçar a un poble espectant per la novetat des de l’estudi acabat d’inaugurar de la nova emissora.

Era el 1996. L’alcalde d’aleshores, el socialista Ferran Vallespinós, -ferm defensor de la creacióa d’una ràdio local al poble- també va adreçar unes paraules aquell dia a tianencs i tianenques.

Així recorda Isaac Salvatierra aquells moments històrics:

 

El tianenc Josep Cuní, que aleshores presentava “El matí de Josep Cuní” a Catalunya Ràdio, va ser el padrí d’aquest primer programa de Ràdio Tiana:

 

Juntament amb l’Isaac Salvatierra, va presentar aquell primer programa la Ruth Rodrigo. També ella guarda un bon record d’aquelles primeres hores històriques:

 

Una altra de les fundadores de l’emissora municipal va ser la també periodista Gemma Liñán, que seria directora de Ràdio Tiana uns anys més tard. D’aquella primera -i estressant- emissió, recorda dues anècdotes:

 

Aquest 8 d’octubre, dissabte, Ràdio Tiana farà el programa especial “20 anys al teu costat”, per celebrar aquestes dues dècades de ràdio pública municipal a Tiana. Us convidem a compartir amb nosaltres aquest especial, des de la Plaça de la Vila o, si plou, des de Can Riera.