Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Recuperar les nits perdudes de Carnestoltes

Durant molts anys des de la Regidoria de Cultura s’ha lluitat per reflotar el ball de Carnestoltes de la Nit. Però fins ara no han pogut fer-ho. Des dels grups tradicionals hi ha diversitat d’opinions la Joana Ribó afirma “al final era molt repetitiu i tots ens coneixíem. Els darrers anys fins i tot feia vergonya disfressar-se perquè no hi havia ningú.” Però també reconeix que “a ells no els venia de gust i també van parar”.

Una de les mes actives l’Angeles Jiménez diu que ella si que ho tornaria a fer, que tot i l’edat no deixaria perdre l’ocasió, però que ara no veu l’ambient com fa uns anys

 

La Teresa Pompido reconeix que des de la llar dels avis s’intenta recuperar el Carnestoltes, però que per fer-ho a nivell de tot Tiana cal començar des de baix i fer una bona programació de carrer.

 

Des de les comparses, en Josep Castells reconeix que en els darrers anys es va anar rebaixant i fins i tot apunta als premis que no eren el que s’esperava i que potser amb una gratificació econòmica les coses haurien millorat molt.

 

Els premis de les comparses sempre havien estat originals i eren sacs de patates, o regals comestibles per poder fer un sopar entre tots els participants, però aquests regals es van canviar per premis en metàl·lic i això va fer que les coses canviessin. La Nuria Bonancia diu que Tiana també ha canviat i ha fet que la nit de carnaval s’acabés perdent.

 

El Carnestoltes ha canviat molt aquests anys i Tiana també. La nit de ball per als adults és el gran tema pendent. Aquest any es tornarà a intentar a partir de les 23h del dissabte a la Sala Albéniz amb premis per la millor disfressa individual, el de millor parella i el de millor comparsa.