Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Religió i festa popular es barregen a l’Aplec de l’Alegria

L’origen de l’Aplec de l’Alegria, que se celebra anualment a Tiana, és bàsicament religiós. Tot i així, la barreja d’aquesta festa catòlica amb la seva part més popular és el que ha disparat any rere any els índexs d’assistència.

El mossèn de Tiana, Joan Ballús, ha afirmat que ells cada any omplen l’església però que és conscient que la celebració ha transcendit de la religió. Ell és conscient que el que crida més l’atenció són les sardanes i l’ambient que envolta la festivitat. Tot i així, lamenta que el jovent estigui cada vegada menys interessat tant en la part religiosa com en la popular.

 

La presidenta de l’Agrupació Amics de la Sardana, Rosa Maria Mascorda, també valora això com un problema. Malgrat tot, afirma que els joves continuen assistint a l’Aplec, tot i no participar de manera tan activa.

 

Mascorda es mostra, per tant, molt optimista amb una tradició que, segons ella, està molt arrelada entre els tianencs. Per tant, espera que l’assistència sigui tan alta com ha estat altres anys. De fet, Mascorda  afirma que la festivitat no està tancada als veïns de Tiana i que a  l’Aplec de l’Alegria sempre ve gent d’altres municipis.

 

La festa religiosa començarà el proper dilluns a tres quarts d’onze amb el sant rosari i l’ofrena floral. Després es farà una missa presidida pel mossèn Francesc Romeu, sacerdot del Poblenou i fill de Tiana, i es beneiran les típiques coques. Per acabar, com cada any, es ballaran sardanes i es podrà gaudir de la música i el paisatge des de l’antiga parròquia de Tiana i Montgat.