Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Religió a l’escola pública de Tiana, sí o no?

És o hauria de ser obligatòria l’assignatura de religió a les escoles públiques de Primària de Tiana? Les famílies poden sol.licitar que es doni aquesta assignatura? I si ho poden demanar, a qui s’han adreçar? Aquestes són algunes de les preguntes que han sorgit entre algunes persones del poble arran de la sol.licitud que el rector de la parròquia de Tiana, mossèn Ramon, assegura haver rebut d’un quinzena de famílies. Per la seva banda, la regidora d’Ensenyament, Marta Guàrdia, assegura  que l’escola pública de Primària no està obligada a donar aquesta assignatura.

Segons ha explicat mossèn Ramon a La Local, està “amoïnat” perquè aquestes 15 famílies volen que es faci religió a l’escola però, explica, no han vist atesa la seva sol.licitud:

 

La regidora de l’Àrea d’Ensenyament, Marta Guàrdia, diu en canvi que “és natural” que no es faci aquella matèria a les 2 escoles de Tiana, Lola Anglada i Tiziana, senzillament perquè no és obligatori fer-ho. I és que no és una de les assignatures del programa de Primària per les escoles públiques d’Ensenyament.

 

En tot cas, afirma la regidora, “tampoc ens consta cap sol.licitud d’alguna d’aquestes famílies a les quals es refereix el mossèn, sol.licitud -remarca- que haguéssim respost sense cap problema des de l’Ajuntament”.

Mossèn Ramón, en canvi, apel.la al Dret Internacional, la Constitució i l’Estatut per afirmar que és un dret que cal ser atès “sempre que ho demanin”. També diu que només que una família de Tiana demani fer Religió a l’escola, ha de ser atesa aquesta demanda:

 

Marta Guàrdia ha recordat que a l’institut de Secundària de Tiana, en canvi, sí que s’ha donat aquest curs -a 3r i 4t d’ESO concretament- Religió, perquè sí que és una de les matèries curriculars que es pot triar fer al moment d’inscriure el noi o noia al centre. Famílies amb joves en aquests dos cursos ho van demanar i han estat ateses.