Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Rhümia, l’espectacle més tianenc del Grec

El festival Grec de Barcelona està en plena marxa i un dels espectacles que hi podem veure aquests dies és “Rhümia”, la segona part del seu predecessor “Rhum”. L’espectacle es pot veure fins diumenge al Lliure de Montjuïc i té tres tocs molt tianencs: el primer és la presència de l’actor Joan Arqué, de nou a dalt de l’escenari. El segon toc és una altra presència tianenca: Lluc Armengol, que fa d’ajudant de direcció. Finalment, cal remarcar que bona part dels textos són de Joan Armengol i Moliner, el pedadgog i mestre de pallassos tianenc, que ens va deixar fa quasi 12 anys.

Ho explica el mateix Lluc, fill d’en Joan Armengol:

 

En Lluc s’ha incorporat en aquesta segona part de la mítica “Rhum” fent no només d’ajudant de direcció sinó també de regidor, com ell mateix explica:

 

A “Rhum”, estrenada el 2014, hi va treballar un dels fundadors del Lliure, en Joan Montanyès que va morir el 2013 sense haver-la pogut acabar. Més tard la van reprendre Martí Torras Mayneris, Jordi Martínez, Joan Arqué, Pep Pascual i Roger Julià amb la col·laboració de Guillem Albà.

Ara, el músic, clown i artista plàstic Mauro Paganini pren el relleu d’Albà i aporta noves dimensions a una companyia “inestable” de pallassos que segueix la línia marcada per “Rhum” i porta a escena la segona part d’un díptic clownesc. És una creació autònoma i independent de la primera, tot i compartir-hi els mateixos personatges i uns ingredients que van de l’humor i els jocs de paraules a la música, tot embolcallat amb grans dosis de tendresa i emoció.

RHUMIA

Hi trobareu entrades clàssiques del teatre de clown i números nous creats per la companyia, que prometen un espectacle per a petits i grans que segur que tindrà, com a mínim, l’èxit del Rhum original. Ho explica Lluc Armengol:

 

L’espectacle serà al Teatre Lliure de Barcelona fins aquest diumenge i després hi haurà actuacions a festivals de pallassos, entre altres espais.