Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ricard Fabra: ‘Si no els donem facilitats, les masies acabaran caient’

El ple d’aquest dimarts, torna a posar damunt la taula el debat sobre les masies de Tiana, moltes d’elles en situació d’abandonament com a conseqüència de l’elevat preu de la seva conservació. Un problema que destaca el regidor d’urbanisme, Ricard Fabra. El tema s’ha reobert amb la demanda de l’ampliació d’usos per part dels propietaris de la Masia de Can Guinart. Una modificació que els permetria, per exemple, convertir la finca en un restaurant o un hotel, entre d’altres opcions.

Can Guinart torna, per segona vegada consecutiva, al ple municipal després que en la darrera sessió, la del mes de novembre, no en quedés aprovada l’ampliació d’usos: amb sis vots a favor (PSC, ERC i PP) i sis abstencions (GPT i CiU).

[destacat_dreta]La modificació els permetria, per exemple, convertir la finca en un restaurant o un hotel.[/destacat_dreta]

El tema torna al ple perquè  l’equip de govern creu que és imprescindible per evitar el deteriorament d’aquesta part del patrimoni tianenc.

“Per què Can Guinart no”, és el que es qüestiona el regidor d’urbanisme, recordant altres masies de Tiana ja convertides en restaurants o moltes d’altres de municipis del Maresme. Fabra, a més, explica que la fisonomia de la finca continuaria sent la mateixa: “es tracta de donar una sortida als propietaris per poder-la aprofitar, ja que mantenir-la costa molts diners”. “Seria absurd dir que no, hem de potenciar el que tenim al poble, si no els donem facilitats, les masies s’acabaran caient”, ha afegit el regidor.

Gent pel Progrés de Tiana i Convergència i Unió van ser els dos partits que van decidir abstenir-se en aquesta votació el passat mes de novembre. Els dos grups expliquen que es tracta d’una demanda massa àmplia i que, abans de donar-ne un vot favorable, en voldrien conèixer l’ús exacte. ‘No ens oposem al canvi en aquesta masia, volem tenir més informació per valorar l’impacte econòmic que això comportaria al municipi’, ha explicat el portaveu de GPT, Joan Pau Hernández.

[destacat_dreta]Ricard Fabra:  “Seria absurd dir que no, hem de potenciar el que tenim al poble”[/destacat_dreta]

En resposta a l’oposició, el regidor d’urbanisme explica que es tracta d’una aprovació provisional i que des de l’equip de govern també es demanarà la concreció de l’activitat a realitzar abans de donar-ne la llicència.

Altres temes del ple

L’útlim ple ordinari de l’any és un ple curt, amb només tres punts. El que afecta la masia de Can Guinart és l’últim. La sessió començarà amb dos punts sobre la modificació dels preus de l’escola d’adults Timó i del Duet.

El ple començarà a les 20h i s’emetrà en directe per Ràdio Tiana (107.2 FM). També podreu seguir el minut a minut al twitter de @lalocal.tianat.cattiana

Ordre del dia