Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Roger Español, jove que va perdre un ull l’1-O: “Si només recordem els cops, ens assemblem massa a allò del que ens volem separar”

La secció local d’ERC de Montgat ha volgut retre homenatge, aquest divendres, a persones i col·lectius pels seus valors republicans, des de l’àmbit local i municipal fins al nacional. És per això que la Sala Pau Casals de la biblioteca Tirant lo Blanc ha comptat amb la presència de tres personalitats destacades: Roger Español, el jove que va perdre un ull l’1-o, Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, i Joan Tardà, diputat al Congrés.

Aquest últim, però, ho feia en substitució d’algú que aquest divendres no podia estar present: l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, empresonada a Alcalá Meco. El diputat ha recollit el guardó en nom de la seva companya de partit. Durant el seu discurs, ha volgut remarcar el fet que al segle XXI existeixin presos polítics a l’Estat espanyol:

 

Tant en Joan Tardà com en Marcel Mauri s’han enrecordat dels que no hi eren. El vicepresident d’Òmnium ha tingut unes paraules per al president de la seva entitat, també empresonat:

 

El mateix ha fet Joan Tardà amb Carme Forcadell:

 

A més a més de la reivindicació i el record dels presos, l’acte també ha volgut servir per animar els simpatitzants d’Esquerra Republicana per continuar el camí cap a la república. Joan Tardà ha dit que “mai no havíem arribat tant lluny ni mai havíem sigut tants”.

En Roger Español ha dit que, tot i que encara hi ha un camí molt llarg per recórrer, el més important és continuar endavant amb el que ella anomena “el sentiment de l’1-d’octubre”:

 

Malgrat haver sigut víctima de la violència policial, en Roger Español remarca que “si només recordem els cops, ens assemblem massa a allò del que ens volem separar”.