Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

S’amplia la tarifació social de l’Escola Bressol

Les famílies que portin els seus fills a l’Escola Bressol trobaran, aquest proper curs, dues franges de preus més. El ple municipal ha aprovat una proposta amb 5 tipus de preus, que es distribuiran segons la renda dels pares i mares. Això és després que l’any passat es provés per primera vegada amb 3 tarifes. Enguany, n’hi haurà una de més barata (170 euros) i una de més cara (225 euros). Ho ha explicat el regidor d’educació i portaveu d’Esquerra, Jordi Gost.

 

L’ampliació de les tarifes socials ha estat ben rebuda per part dels grups de l’oposició. Això sí, des de Gent pel Progrés de Tiana creuen que arriba tard. Aquest grup s’ha abstingut en la votació. Joan Pau Hernández.

 

El regidor d’educació ha parlat de prudència per part del govern i ha recordat que ha estat en aquest mandat, i no en l’anterior, quan s’ha portat la tarifació social a aquest centre. Gent, en la seva defensa, ha dit que en aquells anys el preu de l’Escola Bressol era més baix (de 130 euros) i que ha estat durant els últims anys quan s’han apujat les tarifes.

 

Convergència i Unió i el Partit Popular també s’hi han mostrat a favor. N’ha parlat el portaveu de CiU, Enric Nolis i el del PP, Manuel Gonzalo.

 

 

Al poble, fins el curs passat, hi ha hagut una tarifa única per a les famílies que portaven els nens i nenes a l’Escola Bressol pública. Per al curs 2014-2015, les tarifes quedaran dividides en 5 preus. Les famílies amb un nivell de renda inferior als 23.000 euros pagaran 170 euros al mes; les que tinguin uns ingressos entre els 23.000 i 30.8000, en pagaran 181; entre els 30.800 i 46.200, 201; entre 46.200 i 53.900, 214; i, per últim, les famílies amb un nivell superior als 53.938 euros hauran de pagar, cada mes, 225 euros. A més, les famílies nombroses o monoparentals tindran una bonificació del 10%. A tots aquests preus, s’hi hauran de sumar els serveis de menjador, acollida al matí o a la tarda, en cas de fer-ne ús.