Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Sant Cebrià haurà d’informar de l’estat de salut dels residents de manera diària

La Residència i centre de dia Sant Cebrià haurà de seguir un protocol de comunicació per mantenir a les famílies informades de totes les variacions de l’estat de salut dels residents. L’Ajuntament de Tiana ha demanat als responsables del centre que les famílies tinguin transparència informativa total tant de l’estat de salut dels seus familiars com de la situació assistencial en què es troben d’una manera diària.

Tal com explica l’Ajuntament en un comunicat publicat aquest dijous, aquest divendres es farà una nova reunió entre l’Equip d’Atenció Primària, el responsable de l’equip residencial de zona, la direcció del centre i l’alcaldessa per tal de mantenir una coordinació i un control de la situació.

Segons les últimes dades publicades dijous, la residència compta amb 40 persones que presenten simptomatologia, 17 infectades, 6 derivades a centres hospitalaris i 20 no infectades. El comunicat explica que aquestes últimes podran marxar a casa o es derivaran a un centre sociosanitari habilitat pel Departament de Salut per tal de preservar-los del risc de contagi.

Els familiars que s’emportin els residents a casa hauran de seguir el protocol establert pel Departament de Salut. A més, l’Ajuntament farà un seguiment d’aquells que visquin a Tiana mitjançant atenció domiciliària i ajuts a les famílies.

La resta es quedaran al centre però separant els positius dels que presenten simptomatologia, sent assistits pel personal del centre i amb un seguiment mèdic diari per part de l’Equip d’Atenció Primària.

Pel que fa al personal del centre, que actualment compta amb només un quart de la plantilla en actiu, el Departament de Benestar i Família ha fet una inspecció laboral per decidir quina intervenció és la més adequada. De moment, s’ha fet una crida a través de les xarxes per aconseguir personal.

Per últim, el personal que encara segueix actiu podrà comptar amb el material sanitari que l’Ajuntament ha rebut per part de la Diputació de Barcelona. Es tracta de 36 vestits protectors, 1.000 guants, 300 mascaretes quirúrgiques, 18 mascaretes FFP2 i 10 ulleres protectores.

Segons informa el Departament de Salut, amb dates tancades a 9 d’abril i segons la informació que fan arribar els mateixos centres, a Catalunya hi ha 2.298 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus.