Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

S’apugen alguns preus de la deixalleria municipal per a petits industrials i comerciants

 

El ple d’aquest mes també ha aprovat una modificació de l’ordenança fiscal que regula els preus que petits industrials i comerciants paguen per portar determinats materials a la deixalleria municipal. Igual que fins ara, els particulars seguiran tenint gratuïtat en l’accés i la portada de materials si no depassen una quantitat.

En canvi, el sector esmentat sí que haurà de seguir pagant per dur-hi deixalles com, entre altres, aerosols i esprais, cosmètics, dissolvents, envasos contaminants, filtres d’oli, pintures, tòners o cartutxos de tinta, matalassos o restes vegetals.

El regidor de Medi Ambient, Xavier Doñate, ha explicat a La Local el per què d’aquesta petita pujada de preu. Doñate ha afirmat que fins ara Tiana tenia preus baixos en comparació a altres pobles de la rodalia com Badalona, Masnou o Sant Adrià, entre d’altres. Segons diu, això provocava que molts usuaris d’aquests pobles veïns acudissin a la deixalleria del poble a llençar els seus residus:

 

I és que reciclar deixalles d’aquest tipus és costós per l’Administració. Per això, cal que els sectors professionals o els particulars que depassin una determinada quantitat de certes deixalles, paguin una part de la seva eliminació o reciclatge.

deixalleria

Altres materials, però, es seguiran duent gratuïtament a la deixalleria. Són, per exemple, les ampolles de cava, les piles, les cintes de cassette, VHS, CD, i DVD, els aparells elèctrics i d’informàtica, les radiografies, els fluorescents, el plàstic dur que no sigui envàs o els televisors que ja no utilitzem.

Doñate ha insistit que es tracta d’una mesura que s’aplica “respectant les recomanacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona”, a la qual pertany l’Ajuntament de Tiana. Afegeix que “no és una pujada que faci l’Ajuntament sinó que és una regulació de preus que fa l’Àrea Metropolitana”.

 

Les adaptacions i actualitzacions dels preus aprovades al ple de dimarts entraran en vigor a partir del 2016.