Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Seguretat, pressupostos municipals i projectes a la vista

Aquest dijous es farà l’obertura del segon sobre corresponent a la licitació per implementar la tercera fase de la instal·lació de les càmeres de seguretat a Tiana. Se sabrà, doncs, qui serà l’encarregat d’instal·lar les 10 càmeres previstes, que estaran repartides per diversos llocs del poble, tal com explica l’alcaldessa, Ester Pujol:

 

La implementació d’aquesta tercera fase s’ha hagut d’endarrerir dues setmanes pels fets ocorreguts el passat dimarts 3 de juliol, relacionats amb el cas ‘Enredadera’, on l’ara excap de la Policia Local va resultar detingut:

 

Aquest mateix dimecres, l’alcaldessa tenia prevista una reunió amb tot l’equip de la comissaria. Pujol assegura que, després d’aquests fets, el clima actual de la comissaria està tranquil i, actualment, estan revisant les convocatòries per a dues places de caporal:

 

L’alcaldessa destaca l’alt nivell tècnic i professional de la comissaria i assegura que funciona i ha funcionat bé:

 

Relacionat amb la branca de Seguretat, aquest divendres l’alcaldessa, Ester Pujol, explica que té una reunió amb el Cap dels Mossos, on planificaran la propera Junta de Seguretat Local, que serà cap al mes d’octubre:

 

Pressupostos municipals

El passat dimecres 18 de juliol es van aprovar els pressupostos municipals del 2018 amb els vots a favor del PSC i el PP, les abstencions de PDeCat i ERC i els vots en contra de Junts per Tiana i la CUP. Han sigut mesos de negociació amb els diferents grups municipals, amb els quals l’alcaldessa assegura que, en general, hi ha hagut un bon nivell de diàleg, excepte amb dos d’ells. Precisament aquests dos grups municipals, Junts i la CUP, també van criticar la falta de diàleg durant la seva intervenció al ple:

 

Ester Pujol destaca que han tingut un bon nivell de diàleg amb el PDeCat. De fet, es van incloure als pressupostos algunes de les seves propostes d’inversions, tal com la seva portaveu, Olga Rué, va comentar durant el ple. I és que la part gruixuda i la que més negociació necessitava era la de les inversions, ja que les despeses corrents eren similars a la del pressupost del 2017. Un pressupost que l’anterior regidor d’Hisenda, Ricard Fabra, coneixia de primera mà, cosa que va facilitar l’abstenció d’ERC:

 

Tal com ja va dir durant el ple, l’alcaldessa explica que aquests pressupostos representen un tancament de cicle, on s’ha aconseguit reduir el deute i una solvència financera que permetrà, de cara als pressupostos del 2019, apostar pel finançament amb recursos propis i d’inversions com, per exemple, l’ampliació dels estudis de Batxillerat a l’Institut de Tiana:

 

Agenda a la vista: què ens espera a la tornada de vacances?

A partir del setembre, Ester Pujol destaca cinc accions importants que finalitzaran o es posaran en marxa. La primera serà per Festa Major, amb la inauguració oficial del carrer Matas pacificat:

 

El segon objectiu serà convertir en zona blava un dels aparcaments de la zona alta de Tiana, probablement el de la Catequística, per tal que es produeixi una rotació en la circulació i estacionament dels vehicles:

 

Relacionat amb aquesta última, també estan pendents de posar en marxa el nou aparcament a Can Cosme. Una quarta acció serà la inauguració del nou local del Cau cap a finals d’octubre o principis de novembre. Per últim, es preveu el llançament de 3 projectes urbanístics: l’arranjament del parc del Dr. Mascaró, el pla d’usos de Can Riera i el solar ubicat entre els carrers 11 de setembre i Mare de Déu de la Mercè: