Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Teià reclama a la propietat que tapiï la nau abandonada on va morir un adolescent

L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, signa aquest dilluns un decret per reclamar de manera “immediata” el reforç de la seguretat perimetral de la nau abandonada on aquest diumenge va morir un noi de 13 anys, que va caure de la teulada de l’edifici on s’havia enfilat amb tres amics més.

El requeriment també inclou tapiar els accessos a l’interior de la nau per evitar que ningú hi pugui entrar si, igualment, supera el perímetre. El propietari de la finca és Aluminis Sala, una empresa que fa nou anys va cessar la seva activitat a Teià i que actualment està en concurs de creditors.

Segons ha explicat Bosch a l’ACN, al llarg de tots aquests anys l’Ajuntament ja havia requerit a l’empresa que hi actués en diverses ocasions. Després dels fets de diumenge, si ara tampoc es fa cap intervenció, aquesta mateixa setmana el consistori actuarà de manera subsidiària.

Segons ha manifestat Bosch, el més urgent és que “de manera immediata es pugui garantir la seguretat, de manera que no hi hagi possibilitat d’accés ni al perímetre ni a l’interior de la nau”. El marge de temps que l’Ajuntament donarà a la propietat serà molt breu i es vol que aquesta mateixa setmana l’edifici estigui tapiat.La nau fa nou anys que està abandonada i durant aquesta última dècada l’Ajuntament ja havia fet diversos requeriments a l’empresa, tant pel que fa a la seguretat de l’espai, com pel que fa al cessament de l’activitat, que nou anys després encara no ha estat autoritzada pel consistori per manca de documentació.

“És un fet que es va reproduint perquè la nau està abandonada i s’hauria d’estar permanentment eixamplant les mesures de seguretat”, ha manifestat l’alcalde de Teià, que no descarta arribar a l’extrem de requerir l’enderroc si els informes de Mossos d’Esquadra i Bombers així ho recomanen.

El que és segur és que, a la llarga, la nau s’haurà d’enderrocar perquè el nou planejament urbanístic del municipi, vigent des de l’any passat, preveu que s’hi facin habitatges. Fins ara els usos permesos eren industrials i terciaris però la zona és un “polígon en transformació” que permetrà el creixement urbanístic del municipi.

El jove mort en l’accident es deia Ivan i era alumne de l’Institut Maremar del Masnou, on residia. El centre ha expressat el seu condol a través d’un breu comunicat en què han manifestat estar “molt tristos” per la pèrdua d’un “amic”. Els companys del jove han fet un acte íntim de record aquest mateix dilluns a l’institut.

Per la seva banda, el Teià Futbol Cinc, el club de futbol sala on militava el noi, ha mostrat la seva “consternació” per l’accident en què va perdre la vida el jove, jugador de l’equip infantil. El club ha decretat dol per aquest dimarts i ha suspès tots els entrenaments i activitats previstes per aquest dia. També els Ajuntaments de Teià i El Masnou han decretat tres dies de dol oficial.