Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La tertúlia política analitza si podria o no haver moció de censura a Tiana

Hi haurà moció de censura contra l’alcaldessa Ester Pujol, un cop trencat el pacte de govern municipal? S’ha trencat, efectivament, el pacte? Els tertulians i la tertuliana  de l’ “Ara i aquí” d’aquest setembre -representants dels 6 grups polítics municipals- han analitzat aquestes i altres qüestions relacionades al programa que s’ha fet a La Local-Ràdio Tiana aquest dimarts al vespre.

Tota l’oposició exceptuant el PP ha tornar a criticar la poca claredat d’aquest trencament, tant en la forma com en el contingut. Àlex Rosa, portaveu de la CUP, ha dit que l’objectiu del seu grup, ara per ara, és treballar per poder celebrar el referèndum a Tiana. Malgrat això, no s’ha estat de dir que ha sentit “vergonya aliena” per la manera com s’ha donat a conèixer aquest trencament:

 

Olga Rué, portaveu del PDeCat-DC, creu que “el xoc de trens ha arribat a Tiana”. També ha criticat la manera “poc clara” en què s’ha comunicat i s’ha materialitzat el trencament del pacte per part dels seus protagonistes, el PSC i ERC:

 

Per al portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, cal tenir present que moció de censura “significa refer el cartipàs municipal i que quedin fora de l’equip de govern els regidors d’ERC”. Un fet que, ha remarcat, encara no consta que hagi passat perquè encara no s’ha vist materialitzat el trencament entre PSC i ERC. També ha dit que cal veure quina és la governabilitat del municipi.

 

Salvatierra ha recordat que una moció també significa un pacte de govern i, doncs, “ha d’estar justificada”:

 

Diego Parra del PP ha subratllat que una moció de censura al poble vol dir, també, una majoria absoluta que tindria, ha dit, un clar component sobiranista. Un fet que, òbviament, els preocupa.

 

Parra ha recordat fins a tres vegades durant la tertúlia que el DOG (Diari Oficial de la Generalitat) ja ha publicat la suspensió de la llei del referèndum per part del Tribunal Constitucional.

Els protagonistes del trencament el veuen diferent

Ferran Almeida, representant del PSC a la tertúlia, i Josep M. Goñi, d’ERC, han evidenciat de nou la diferent versió que ambdós partits tenen sobre el tema. El socialista no ha aportat més novetats al que ja va dir el seu partit, en un comunicat, sobre el tema. Ha tornat a dir que el PSC no dóna per trencat el pacte:

 

Finalment, Josep M. Goñi, d’ERC, ha explicat que el 26 de setembre, a la propera assemblea de militants d’ERC de Tiana, s’ha de ratificar la decisió de trencar el pacte de govern amb els socialistes. Goñi ha reconegut que el pacte PSC-ERC a Tiana “grinyola des de fa bastant de temps”. També ha fet altres revelacions sobre aquell acord:

 

El membre d’Esquerra ha dit també que el que més ha decebut els militants de la secció local del seu partit no ha estat la posició del PSC respecte al referèndum sinó la no defensa, per part del socialistes, dels drets civils de la ciutadania. Ha afegit que a l’assemblea del dia 26 existeix la possibilitat que la militància desautoritzi el trencament del pacte de govern i, per tant, potser que no es trenqui.

Poseu escoltar aquest bloc de l’ “Ara i aquí” en aquesta mateixa notícia.