Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana acull la XVI Trobada d’entitats de recerca local i comarcal del Maresme

Aquest dissabte 4 de novembre tindrà lloc la XVI Trobada d’entitats de recerca local i comarcal del Maresme. Cada any es celebra a un poble diferent i aquest 2023 es farà a Tiana, concretament a la Sala Albéniz. En Josep Maria Toffoli, qui es va encarregar de presentar la proposta, ens ho detalla:

 

La trobada, organitzada per l’Arxiu Comarcal del Maresme en col·laboració amb Tiana, recuperant l’història; l’Ajuntament de Tiana; l’Institut Ramon Muntaner; i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, tindrà com a temàtica les vies de comunicació terrestres, els mitjans de transport i els oficis que s’hi relacionen al Maresme. El seu director, l’Alexis Serrano, explica que el tema d’enguany s’ha emmarcat en els 175 anys de la línia ferroviària Mataró-Barcelona:

 

Les jornades comptaran amb dues ponències i 16 comunicacions presentades per cada una de les entitats participants:

 

Toffoli explica que des de Tiana es presentaran dues comunicacions, una conduïda per ell mateix i l’altre per l’alcalde, Isaac Salvatierra:

 

A més, aprofitant el context d’aquesta trobada i la temàtica, a la quatre de la tarda es tornarà a fer un passi de la pel·lícula del tramvia. En Toffoli destaca que tant aquest passi com tota la jornada matinal estarà oberta als tianencs i tianenques que es vulguin apropar a la Sala Albéniz:

 

La trobada es tancarà amb una volta pel centre de Tiana que acabarà, com no podia ser d’altra manera, al tramvia: