Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana al capdavant de l’Àrea Metropolitana en reciclatge

Tiana és el municipi que millor recicla de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Al 2013, entre tots els veïns, es va recollir de forma selectiva el 58’15% dels residus. La localitat que més s’hi apropa és Torrelles de Llobregat, amb un 45’76%. El municipi veí, Montgat, també està entre els primers, amb un 38’80%. Això és el que diu l’informe de l’Agència Catalana de Residus sobre la regió metropolitana de Barcelona. Una bona notícia pels veïns i les veïnes, segons el regidor de medi ambient, Héctor Gonzalez.

 

Aquestes dades fan que el municipi continuï al punt de mira i que s’hagi convertit en un referent, tal i com explica el regidor. Segons Héctor González, això permet que sigui dels “primers de la llista” a l’hora de rebre ajudes o de posar en marxa experiències pilot. Una d’elles ha estat la dels cubells amb xip, que s’han repartit a totes les cases i continua en fase d’estudi. Aquest petit aparell, situat al bujol, permet identificar a qui pertany. Segons la regidoria de medi ambient, serveix per millorar el servei. Cada cop que un operari agafa un cubell té la informació sobre si ha estat recollit, a quina hora i quan temps ha tardat a fer la feina. Això s’hauria establert després de detectar una baixada de la participació en la recollida porta a porta, sobretot en les comunitats de veïns.

 

El Maresme, entre les comarques que més reciclen

L’Agència Catalana de Residus situa Tiana com un municipi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Dins la comarca del Maresme es situaria en segon lloc, després d’Argentona. Tot i això, aquest poble té un percentatge de reciclatge molt semblant al de Tiana, d’un 58’25%. El Maresme, de fet, és una de les quatre comarques barcelonines que superen la mitjana de reciclatge de tot Catalunya, situada en un 30%. També ho són el Baix Llobregat, el Vallès Oriental i l’Alt Penedès. El municipi que millor recicla de tot Barcelona, però, està al Vallès Occidental: és Matadepera, amb un 78’54%.