Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana amb la Marató

Aquest diumenge 15 de desembre tindrà lloc la Marató de TV3, que enguany recaptarà diners per a la investigació de les malalties minoritàries. Tiana es suma a aquesta iniciativa amb un seguit d’activitats programades per aquesta setmana.

La festa grossa es farà el dissabte 14, amb una jornada solidària, lúdica i cultural que començarà a dos quarts de deu del matí i acabarà a les sis de la tarda. Abans, però, tant la biblioteca com la Llar de les Persones Grans han organitzat activitats emmarcades en la Marató.

A banda del mercat solidari de llibres, que ja fa un mes que està en funcionament; i de la xerrada del Dr. Eugeni Domènech; Can Baratau ofereix aquesta setmana dues activitats més relacionades amb la Marató.

La primera és l’espai creatiu, on els infants podran pintar, retallar i penjar per la biblioteca les seves creacions. La segona és “L’hora del conte” dels dijous a la tarda, que s’adaptarà a la temàtica de la Marató d’enguany.

Pel que fa a la Llar de Persones Grans, el divendres 13 de desembre organitzarà un bingo solidari que començarà a les sis de la tarda. Serà el teloner del gran acte que s’ha organitzat pel dissabte.

El dia començarà amb una passejada per les masies de Tiana organitzada per l’Escola d’Adults Timó i liderada pel Josep Maria Toffoli. La ruta començarà a dos quarts de deu del matí al Parc de l’antic camp de futbol i acabarà a dos quarts d’una del migdia a la plaça de la Vila.

Allà, a les onze del matí, haurà començat la fira solidària protagonitzada per diverses entitats de malalties minoritàries, juntament amb activitats per a infants com un inflable o un racó infantil i de contes organitzat per Can Baratau.

Un fet a destacar d’aquesta jornada dedicada a la Marató és la implicació del Consell d’Infants i Adolescents de Tiana. Els seus membres estaran repartits per totes les activitats del dissabte, tal com van explicar al programa “Som aquí”:

 

Entre les associacions que vindran el dissabte, es troba l’Associació Catalana de la Síndrome de Williams, l’AACIC Coravant i ASPAMOTI:

 

Els membres del Consell també seran els encarregats de llegir un manifest solidari a dos quarts d’una del migdia, que donarà pas a una botifarrada solidària. L’acte acabarà a dos quarts de dues amb la rifa solidària.

La jornada, però, encara continuarà amb una activitat més. A les sis de la tarda, Can Riera acollirà la presentació del plànol de Tiana i Montgat de l’any 1852, restaurat per la tianenca Berta Blasi. Totes les activitats o bé tindran un preu fixe o bé s’acceptaran les aportacions voluntàries dels participants.