Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana es mou per l’aigua

El proper diumenge 12 de juny, dins de la programació de la Festa de Sant Antoni, Tiana s’unirà al conjunt de curses “Global 6K For Water”. Es tracta d’una iniciativa solidària que se celebra paral·lelament a diverses ciutats i pobles del món, i que en cada edició dona suport a un projecte diferent. Enguany, la iniciativa pretén recolzar el projecte que la Fundació We Are Water i World Vision estan desenvolupant a Indonèsia per portar aigua potable a 3 escoles.

Per assolir aquest objectiu, es donarà a aquestes fundacions l’import íntegre recaptat amb les inscripcions de la cursa, que tenen un preu de 10 euros i ja estan obertes. Es poden fer en línia seguint aquest enllaç.

La cursa s’iniciarà a les 10 h, amb sortida des del parc Joan Armengol. Es recorreran sis quilòmetres del Parc de la Serralada de Marina, la mateixa distància que han de recórrer diàriament nens, nenes i dones de tot el món en cerca d’aigua, amb l’objectiu de conscienciar sobre la situació que viuen milions de persones de països en vies de desenvolupament. A més, l’activitat donarà la possibilitat de carregar una garrafa plena d’aigua a meitat de la cursa perquè els participants puguin sentir en primera persona el sacrifici que suposa recórrer aquesta distància amb el pes de l’aigua.

No obstant això, la cursa també es pot plantejar des d’una mirada més familiar, des de l’organització asseguren que es tracta d’un recorregut assequible per a totes les edats. Així doncs, s’anima a les famílies a participar sigui corrents, caminant o amb una garrafa d’aigua.

Tots els participants seran obsequiats amb una samarreta, una motxilla i el dorsal de la cursa. I els més petits rebran una medalla en reconeixement del seu esforç. A més, l’activitat també comptarà amb photocall, música i avituallament per tots els assistents.

Iniciatives com la “Global 6K For Water” ajuden, mitjançant la unió, a solucionar la crisi de l’aigua. L’escassetat d’aigua i un sanejament deficient són les majors causes de la desnutrició infantil, i més del 80% de les malalties dels nens i nenes estan relacionades amb el consum d’aigua no potable. Amb tan sols 4 euros de donatiu s’aconsegueix donar accés a aigua potable a una persona durant un any. D’aquesta manera, cada persona inscrita en la cursa està millorant la qualitat de vida d’una nena o nen, la de la seva família i la de la seva comunitat.