Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana i onze municipis de menys de 10.000 habitants demanen l’aplicació del toc de queda “davant el risc de patir un increment de botellots durant les festes de Nadal”

Tiana, juntament amb onze municipis del Maresme i del Vallès Oriental de menys de 10.000 habitants, han sol·licitat per carta al Govern de la Generalitat que s’apliqui el toc de queda a les seves localitats “davant el risc de patir un increment de botellots durant les festes de Nadal.” Així ho ha explicat l’Ajuntament de Tiana a través d’un comunicat publicat aquest dilluns 27 de desembre.

Recordem que el toc de queda d’una a sis de la matinada, que es va començar a implantar la nit del 23 al 24 de desembre, només recau sobre els municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència superior a 250 casos per 100.000 habitants en els últims 7 dies, o bé en aquells municipis que estiguin envoltats o quasi envoltats per localitats amb una alta incidència.

Aquest últim punt és, precisament, el que han fet servir aquests 12 municipis per demanar el toc de queda, argumentant que tots ells configuren una illa que es troba totalment envoltada per municipis on sí que s’aplica el toc de queda. Aquest fet, diuen, sumat al tancament de l’oci nocturn, pot generar un “efecte crida” cap als municipis sense toc de queda.

A part de Tiana, aquests municipis són Alella, Teià, Vilassar de Dalt, Cabrils, Cabrera de Mar, Òrrius, Vilanova del Vallès, Vallromanes, Santa Maria de Martorelles, Martorelles i Sant Fost de Campsentelles.

Segons explica l’Ajuntament de Teià, “el Govern de la Generalitat apunta que la resolució aprovada pel Tribunal Superior de Justícia sobre el toc de queda es basa en criteris objectius i no es pot interpretar com una mesura generalitzada, i per això no la pot estendre.”

Més efectius policials

L’altra alternativa que proposen per fer front a aquesta situació és que es garanteixi un dispositiu extraordinari i específic de Mossos d’Esquadra per compensar la falta d’efectius policials.

En un comunicat publicat el passat 25 de desembre, l’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, advertia que “els municipis petits tenim un hàndicap important, i és que no tenim tants efectius policials com els grans, és a dir, no tenim efectius suficients per poder fer front a l’oferta i demanda tan gran que podrà haver-hi durant les festes, de ciutadans que vindran cap aquí”.

Unes declaracions similars a les que havia fet el dia anterior, 24 de desembre, en el programa Els Matins de TV3, tal com va recollir el mateix consistori.

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va reaccionar a aquestes declaracions recordant que “les mesures han de ser proporcionals” i assegurant que “justificar un confinament nocturn de 9.000 veïns pel risc a un botellot no ho és.” També va retreure que “el principal efecte crida el provoca l’alcaldessa sortint a TV3 en ‘prime time’ recordant que aquí no hi ha toc de queda” i va dir que era urgent reforçar la policia local, “com fa mesos que reclama el cos.”