Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana ja compta amb un inventari de l’arbrat urbà del municipi

L’Ajuntament de Tiana ja disposa d’un inventari de l’arbrat urbà del municipi. L’informe, elaborat per Senplag, analitza l’estat de salut dels arbres de Tiana per poder fer una bona gestió i establir un control sobre el nombre de baixes, les campanyes de poda o la gestió integrada de plagues, entre altres. Ens ho detallen des de Senplag:

 

L’alcalde, Isaac Salvatierra, explica que aquest inventari és un “primer pas per acabar catalogant aquelles espècies que pel seu valor necessiten ser protegides”:

 

Actualment, el municipi no disposa de cap arbre catalogat ni amb cap tipologia de protecció. Tot i això, hi ha alguns arbres que l’inventari recomana poder catalogar “com a mínim com arbre d’interès local”. Ho expliquen des de Senplag:

 

L’inventari recull un total de 4.726 arbres vius de 118 varietats diferents, tant dels carrers com dels parcs públics, dels quals el 85% estan en un estat normal, un 11% alterat i un 4% molt alterat. Pel que fa a les baixes, s’han detectat 541 que corresponen a 207 escocells o posicions buides (sense arbre), 212 soques, 66 exemplars morts i 56 posicions eliminades:

 

El plataner és l’espècie més freqüent a Tiana, amb un total de 1.130 exemplars (24%), seguida per la robínia (o falsa acàcia) amb un 10%. Després hi ha la xicranda i la morera, amb un 7%. Les 10 espècies més freqüents del municipi representen més del 50% del total d’arbres del municipi.

 

Aquest document també servirà per planificar actuacions de reforma, millora o, fins i tot, de substitució d’un exemplar d’una forma ordenada i tècnicament adequada, tenint en compte, entre altres casuístiques la situació de sequera i de canvi climàtic:

 

Una situació que, tal com expliquen des de la regidoria de Medi Ambient, també ha condicionat l’execució dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius relacionats amb la plantació d’arbres i els escocells, ja que els han hagut de posposar: