Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana, municipi tranquil pel que fa a les estafes a gent gran

Els Mossos d’Esquadra posen en marxa el “dispositiu Vetus” per tal d’evitar els robatoris i les estafes a la gent gran quan van a cobrar la pensió. El dia 25 de juny, la gent gran cobra la paga doble. Els Mossos comenten que són molts els avis que s’acosten als bancs per retirar els diners i, en aquell moment, és quan els estafadors aprofiten per roba’ls-hi. Per tal de reduir aquest tipus d’estafa, els Mossos d’Esquadra duen a terme una campanya de prevenció, inicien el “dispositiu Vetus”. L’Abel, Mosso d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Premià de Mar, explica quines tasques duen a terme per evitar i minvar aquests robatoris.

 

Els Mossos passen per tots els llocs on la gent gran sol anar. El “dispositiu Vetus” estarà en marxa a partir del 18 de juny fins el dia 3 de juliol. Els agents expliquen que els estafadors aprofiten el contacte físic com les abraçades per sostreure els diners o les joies. També avisen que vigilin molt amb les estafes telefòniques.

Els Mossos expliquen alguns consells bàsics a tenir en compte. Recorden, sobretot, no portar mai apuntat el numero pin a la llibreta del banc.

 

També avisen que cal “desconfiar” de la gent que s’acosta en el moment d’anar a treure diners. Aquestes són les estratègies que més utilitzen els lladres per robar.

 

Els Mossos d’Esquadra recorden trucar a la policia, al 112, en cas d’estafa.

 

Ens els municipis més poblats solen haver-hi més casos d’estafes, comenten les agents. Sobretot en els llocs més transitats. A Tiana, però, asseguren que és un lloc “tranquil” pel que fa aquest tipus d’estafa.

 

Prevenció de cara la revetlla de Sant Joan

El dia 23 de juny se celebra la revetlla de Sant Joan. Els Mossos d’Esquadra fan algunes recomanacions per manipular el material pirotècnic. En primer lloc, comprar el material pirotècnic en els establiments autoritzats, llegir les instruccions prèviament i, sobretot, fer una supervisió als nens a l’hora de manipular el material. Recorden que tots els anys hi ha algun accident.

Pel que fan les festes, els Mossos intensifiquen els controls d’alcoholèmia i de drogues per tal d’evitar que es produeixin accidents. També recorden que aquella nit hi sol haver-hi més furts, recomanen estar més atents a les pertinences.