Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana, present a l’assemblea de l’Associació de Municipis per la Independència

L’Ajuntament de Tiana ha estat present, aquest divendres, l’assemblea de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), segons han informat fonts de l’AMI. En representació del consistori hi han anat Ricard Fabra (ERC), tinent d’alcalde i president de l’Àrea de Suport a la Transició Nacional de l’Ajuntament tianenc, i Josep Maria Goñi, comissionat d’aquesta àrea.

A l’assemblea va ser triada com a nova presidenta l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, que encapçalava l’única candidatura que s’havia presentat. Va ser votada per la unanimitat del plenari de l’Assemblea General, que es va fer a l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès.

Entre els objectius que la nova presidenta s’ha marcat al nou mandat destaca l’ampliació del suport al procés a través del municipalisme. També la internacionalització d’aquest, així com treballar per la unitat d’acció de tots els municipis independentistes perquè «ara no és l’hora dels protagonismes», ha dit Lloveras. En aquest sentit, també s’ha compromès a donar «un toc d’alerta» al Govern en cas que el procés «s’encalli».

Informe de gestió, aprovat

L’Assemblea General ha donat el vistiplau a l’informe de gestió del darrer exercici. L’AMI té 836 organismes associats a hores d’ara. En aquest exercici, l’entitat ha estat impulsora de campanyes com «Construïm estat. Paguem a Catalunya» en defensa de la sobirania fiscal. Ha promogut la fórmula de jurament sobiranista utilitzada per més de 4.000 regidors i regidores per prendre possessió del seu càrrec. També ha impulsats accions de suport als imputats i imputades per l’organització de la consulta del 9-N el 2014.

Un dels cavalls de batalla continuarà sent el suport al món municipal davant l’assetjament judicial contra els ajuntaments sobiranistes, ha explicat l’AMI. Segons dades facilitades per aquesta associasció, l’Estat espanyol havia iniciat, fins a 31 de desembre de 2015, un total de 333 processos judicials contra ajuntaments i consells comarcals.

Els jutjats han desestimat o arxivat 124 contenciosos, dels quals 80 per sobirania fiscal, 27 per declaracions de «Territori català lliure», 13 pel pagament de quotes a l’AMI i 1 per no penjar la bandera espanyola.

D’altra banda, els jutjats han donat la raó als advocats de l’Estat espanyol en 45 ocasions . Pel que fa als casos de sedició impulsats per la Fiscalia, 3 magistrats diferents de l’Audiència Nacional ja han arxivat 3 denúncies. La resta de processos continua en tràmit, informa l’AMI.