Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana rebutja la proposta de la UE per expulsar els refugiats de Grècia a Turquia

Al ple d’aquest dimarts s’ha aprovat la moció de rebuig a l’acord entre la Unió Europea i Turquia per fer front a la crisi dels refugiats. L’acord estableix que les persones refugiades que s’estan provisionalment a Grècia siguin expulsades a Turquia, i d’allà els retornin als seus països d’origen.

Al ple hi ha hagut acord en bloc amb dues intervencions per part de la CUP i ERC. Tots els partits han manifestat la seva preocupació per l’acord i no s’han volgut quedar al marge.

La moció aprovada especifica “la preocupació persistent” (de la UE) “per retornar refugiats cap a Turquia enlloc de fer esforços indicondicionals per reubicar-los i oferir maneres segures i legals d’arribar a la UE” Segons la moció, això “demostra fins a quin punt la gestió de la crisi s’està realitzant de manera inhumana, egoista i curterminista”.

En el punt tercer del document aprovat pel ple s’insta “els estats membres de la UE a abandonar la unilateralitat i a obrir les seves fronteres”, respectant el Tractat de Schengen. Al sisè punt, es demana a la Comissió Europea que “doti urgentment d’ajuda finançera Grècia” per poder ajudar les aproximadament 100.000 persones refugiades que hi estan estancades ara mateix.

Persones aglomerades al camp de refugiats grec d'Idomeni, aquest mes d'abril. Font: El Periódico.
Persones aglomerades al camp de refugiats grec d’Idomeni, aquest mes d’abril. Font: El Periódico.