Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana rebutja la violència masclista

Aquest 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, Tiana ha condemnat la violència de gènere. L’encarregada de donar el tret de sortida a l’acte del Manifest Institucional ha estat la pròpia alcaldessa, Esther Pujol.

 

Lectura del manifest
Lectura del manifest

El Manifest Institucional que s’ha llegit explica que “les raons de les desigualtats estan més lligades a les estructures de funcionament de la nostra societat del que es creia”. A més, el text afegeix que “en situacions de crisi la xacra de la violència masclista es torna silenciosa” i que “la manca d’autonomia i llibertat que moltes vegades envolta les dones, les situa en una posició de dependència i d’inseguretat que les fa més vulnerables”. Diferents representants del consistori han fet aquesta lectura. Han estat els regidors de Convergència i Unió, Olga Rué i Joan Cañada, la regidora de Gent pel Progrés de Tiana, Montserrat Mallol i el portaveu d’Esquerra Republicana i regidor d’educació i igualtat, Jordi Gost.


 

Aquest acte també ha servit per guardar un minut de silenci en record de les víctimes. Des de fa anys el ple municipal també manifesta, cada mes, “la més ferma condemna” als casos de violència de gènere succeïts darrerament.

 

14 dones assassinades al 2014

Aquest 2014 han estat assassinades 14 dones a mans de les seves parelles o exparelles, 3 d’elles durant els darrers 15 dies. La majoria de les víctimes eren espanyoles i vuit tenien entre 43 i 54 anys. Enguany el cos de Mossos d’Esquadra ha atès 11.853 víctimes, de les quals el 75’5% es concentren entre els 22 i els 45 anys. Tot i això, destaca l’augment que pertany al col·lectiu de persones majors de 65 anys, amb un 11%. Des de l’Institut Català de les Dones recorden que hi ha una xarxa de serveis per atendre aquestes dones durant les 24 hores. Es pot demanar ajuda a través del telèfon 900 900 120.