Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana recupera el nom de Plaça de la República Catalana

D’aquí a molt poc temps, Tiana tornarà a tenir una plaça de la República Catalana. El ple municipal d’aquest setembre ha aprovat que es bategi amb aquest nom l’espai que va quedar entre el passeig Vilesa i el carrer Doctor Mascaró, un cop feta l’obertura del doble revolt.

Però el nom de plaça de la República Catalana no és nou: a Tiana n’hi va haver una, fins que va arribar la dictadura del general Franco, que la va suprimir, tal com explica l’expert en història local Josep M. Tòffoli:

 

La proposta és una antiga reivindicació del col.lectiu tianenc Records Republicans, que també s’han fet seva diversos grups municipals. Concretament, tots hi han votat a favor excepte el PP. Aquesta és l’argumentació del seu portaveu, Diego Parra, per votar en contra del nom per a la nova plaça:

 

El nou nom compta amb el vist-i-plau de molts tianencs i tianenques, tal com va constatar La Local-Ràdio Tiana en una enquesta recent a peu de carrer.

El ple tamnbé va aprovar donar els noms de passatge de la Muntanya i passatge de la Marina a dos nous vials del barri de Les Costes.