Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana, representada a Madrid, a la Marxa Estatal Contra les Violències Masclistes

L’alcaldessa de Tiana, ester Pujol, i el regidor de la CUP, Àlex Rosa, han coincidit, aquest dissabte a Madrid, a la marxa convocada per 450 entitats feministes d’arreu de l’Estat espanyol. La Marxa Estatal Contra les Violències Masclistes ha reunit centenars de milers de persones i hi han participat un gran nombre de partits polítics, sindicats i col·lectius socials.

La manifestació tenia uns objectius molt clars: reivindicar que la lluita contra el masclisme esdevingui una qüestió d’estat, recordar les dones assassinades i demanar que es contemplin totes les formes de violència contra les dones. I és que la llei del 2004 només qualifica de violència masclista la que té lloc en l’àmbit de la parella o l’exparella, obviant l‘assetjament sexual a la feina o l’explotació sexual.

Ester Pujol ha recordat que la violència masclista no només la pateixen les dones afectades sinó, també, el seu entorn afectiu:

 

Per la seva banda, Àlex Rosa, ha remarcat que la preocupació per la violència vers les dones no només és cosa d’aquestes: també ho ha de ser dels homes, ha dit:

 

Alcaldesses, alcaldes, regidors i regidores de tot l’Estat espanyol s’han trobat en aquest acte a Madrid. Tots plegats han estat rebuts per l’alcaldessa de la ciutat, Manuela Carmena, i la regidora de l’Àrea d’Equitat, Drets Socials i Ocupació, Marta Higueras. També hi han estat presents l’alcadessa deBarcelona, Ada Colau, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’A Coruña, Rocío Fraga; l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, o la regidora d’Igualtat, Desenvolupament Econòmic i Turisme de l’Ajuntament de Santiago de Compostela, Marta Lois González.

Des de Catalunya han viatjat unes 300 persones, entre càrrecs polítics i de l’Administració i, també, membres de la societat civil per participar a la gran marxa de Madrid.