Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana tindrà un consell municipal d’urbanisme

El consell municipal d’urbanisme de Tiana serà aviat una realitat. El ple municipal ha aprovat, aquest dimarts, la seva creació. També, que es refaci el catàleg de patrimoni arquitectònic i ambiental de la vila.

La iniciativa ha partit d’una moció presentada per Junts per Tiana malgrat que, finalment, el text aprovat ha estat força modificat pel PSC, que, com la resta de grups, hi ha votat a favor.

El portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, ha lloat el consens entre govern i oposició a l’hora d’aprovar aquesta moció. Creu que la nova comissió contribuirà a preservar l’essència de Tiana, fet que també hauria de succeir, ha dit, amb l’actualització prevista del catàleg de patrimoni arquitectònic i ambiental:

 

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, ha admès que l’actual catàleg “com tot, és revisable”. Ha dit que l’objectiu de l’Ajuntament és arribar, al poble, a un equilibri entre el sòl urbà i el sòl urbanitzable, entre el verd i la massa construïda:

 

Olga Rué, portaveu del PDeCat-DC, ha demanat que la creació de la nova comissió s’aterri amb dates d’inici del seu funcionament:

 

L’alcaldessa, Ester Pujol, ha recordat que fa quasi un any, el ple va aprovar una modificació, a la baixa, de les plusvàlues que cobra l’Ajuntament:

 

El ple també ha aprovat una moció que demana l’alliberament dels presos polítics catalans que hi ha ara mateix a l’Estat espanyol. PDeCat-DC, Junts, ERC i CUP hi han votat a favor, el PSC s’ha abstingut i el PP hi ha votat en contra.