Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana vista amb ulls japonesos

Cap d’aquests 14 nens japonesos havia estat abans a Europa. Van arribar a Tiana fa una setmana. Per això, ha estat el primer cop que han tastat l’embotit català o que han vist la posta de sol a la serralada de Marina. Dilluns vinent tornen al seu país, després d’estar-se tota aquesta setmana a Tiana, allotjats a l’alberg de La Conreria, fent un stage de futbol al poble.

L’experiència de conèixer una realitat tan diferent a la de casa seva els ha semblat molt especial, tot i que pensaven que el nostre país no era gens muntanyós:

 

Alguns d’ells, tampoc s’esperaven no haver trobat ni toros ni “corrides” enlloc: la idea que portaven de Catalunya, sembla ser que era una mica genèrica…

 

Malgrat que l’estil de jugar a futbol dels nois d’aquí els ha semblat molt més dur que al Japó, les instal.lacions del camp de futbol tianenc els han sorprès molt positivament, explica en Shun, ja que a Tòquio, d’on són tots aquests nanos, els camps de futbol no estan en tan bones condicions perquè el futbol no és un esport especialment popular. A quins esports es juga majoritàriament, al Japó?

 

El menjar d’aquí els ha agradat força, expliquen, perquè l’arròs hi ha sigut quasi sempre present. Al menjador de l’alberg de La Conreria no han pogut tastar la paella però no ha calgut; tots la coneixen sobradament perquè fa anys que ha arribat als restaurants de Tòquio:

 

A més de menjar aliments diferents i de jugar cada tarda un partit de futbol, aquests joves japonesos han hagut de fer una cosa que, a casa seva, mai els havia tocat fer: posar la rentadora. Ens expliquen com ha anat aquesta experiència:

 

La ciutat de Barcelona la van conèixer una mica el passat cap de setmana i aquest hi tornaran. El que més els va agradar, òbviament, va ser el Camp Nou.

Conèixer un país diferent també vol dir ser conegut per altres persones. A en Dani Llompart, un dels organitzadors d’aquesta estada dels nois a Tiana, l’ha impactat la seva bona educació:

El Barça-Madrid en directe

Molts d’aquests nois compten les hores que falten per poder seguir en directe un dels plats forts de la Lliga d’aquí: el Barça-Madrid d’aquest dissabte. Serà una experiència única que, sens dubte, els deixarà petjada ja que veuran el partit i, sobretot, podran copsar-ne l’ambient, a la seu de la penya barcelonista d’un poble: Begues.