Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tusgsal valora positivament l’obertura del passeig de la Vilesa

L’empresa d’autobusos Tusgsal creu que l’obertura del passeig de la Vilesa serà un canvi favorable pel pas dels autobusos a Tiana.

Actualment, els autobusos fan el mateix recorregut que els cotxes de pujada. Pugen pel passeig de la Vilesa, continuen per Anselm Clavé i giren per Antoni Clapés fins arribar a l’avinguda Isaac Albéniz. El problema es crea en els carrers que formen el doble revolt quan un autobús baixa i un altre vehicle puja. Ens ho ha explicat director d’explotació de Tusgsal, Antonio Vílchez.

 

L’obertura del passeig de la Vilesa permetrà que els autobusos baixin directament per l’avinguda Isaac Albéniz fins el passeig, evitant passar pel doble revolt.

De forma oficial l’empresa de transport públic, Tusgsal, no n’estava assabentada però sí que tenien referències que s’estaven buscant solucions per facilitar el pas dels vehicles per aquest pas.

Interior d'un dels busos de Tugsal.
Interior d’un dels busos de Tugsal.

Els autobusos afectats fins ara són tres línies diürnes (B29,B34 i la B35) i una línia nocturna (N9). Una de les alternatives que havia proposat el moviment de la Tiana del s.XXI, en contra dels enderrocs, era posar autobusos més petits, però ha estat impossible. El director d’explotació de Tusgsal comenta el per què de les mides dels autobusos.

 

Zones amb dificultats n’hi ha tant a Tiana com a Badalona o a la resta de ciutats. La companyia intenta marcar un recorregut viable pel pas dels autobusos, però en el alguns casos, com el de Tiana, és inevitable buscar un recorregut més senzill. Antonio Vílchez ens explica quines són les dificultats que és troben a les carreteres.

 

De moment, les obres d’obertura del passeig de la Vilesa ja han començat. Més endavant els conductors podran valorar si realment ha valgut la pena.