Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un altre ple minimalista

El ple municipal d’aquest mes de novembre, que es farà dimarts vinent dia 7, torna a tenir, com el d’octubre, un ordre del dia molt reduït. A més dels punts fixes de cada ple (aprovació de l’acta de l’anterior sessió, els assumptes de tràmit i els precs i preguntes del final), aquest cop només hi ha dos punts: una moció de Junts per Tiana i una pregunta d’ERC.

La moció torna a demanar al ple que es creï un consell d’urbanisme municipal com a eina de planificació i control sobre el creixement del poble. També torna a demanar que s’impulsi un pla especial de protecció i catàleg del patrimoni arquitectònic i ambiental que actualitzi l’actual.

Per la seva banda, Esquerra Republicana formularà una pregunta a la regidora de Cultura Núria Blasco. Li demana amb quines bases es va crear i quin és el reglament intern de l’actual comissió de festes. També volen saber si hi ha algun requisit per poder “accedir i ajudar” la comissió de festes de Tiana, o qualsevol altra comissió.

Un ordre del dia també molt curt l’octubre

Com es recordarà, el ple municipal d’octubre (que es va celebrar el segon dimarts del mes i no el primer, ja que en aquest es va fer aturada general a Catalunya) també va tenir un ordre del dia extraordinàriament curt.

En aquell cas el motiu va ser que 3 dels grups municipals sobiranistes -PDeCat, Junts i la CUP- van comunicar la seva decisió d’aturar la seva activitat institucional ordinària a l’Ajuntament fins que passés la jornada de l’1-O. Per aquesta raó, no van assistir a les comissions informatives la setmana anterior a aquella data. Aquestes comissions serveixen per donar a conèixer les iniciatives que porten al ple els grups municipals.