Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El tortell, un dels infal·libles el dia de Reis

Si el dia de Reis la primera il·lusió del matí són els regals que Ses Majestats ens han deixat, cap al migdia qui pren el protagonisme és el tortell. Un clàssic que no pot fallar a les taules catalanes. La disputa per saber qui és el rei de casa, o com a mínim per verificar-ho oficialment, comença. La Georgina Aixelà, del Forn i Pastisseria Aixelà, i l’Enric Solà, de Can Pau, asseguren que la majoria tenen previsió i encarreguen el tortell a temps.

De tortells n’hi ha de moltes varietats, encara que l’estrella segueix sent el de massapà. Tot i així cada cop se’n demanen més d’altres gustos.

 

Si el gust es tria, qui s’endú el rei o la fava, no. És el gran atractiu d’aquest dolç, l’element indispensable i innegociable que tot tortell ha de portar.

 

Quin és el secret, però, per preparar un bon tortell de Reis? L’Enric en dóna alguna pista.

 

Si algú encara segueix la tradició al peu de la lletra, pagarà el tortell si li ha tocat la fava i es resignarà a no ser el rei. Encara que sigui, tan sols, per unes hores.