Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un matí sense aigua… que ha passat ràpid

Més llarg que un dia sense pa, fa la dita. El poble ha estat sense aigua aquest matí de dimarts per un tall, anunciat, del subministrament. Es preveia llarg però, al final, ha passat amb lleugeresa. Ha estat així, en part, perquè tothom estava informat i havia pres mesures però també perquè, finalment, el tall d’aigua ha durat quasi dues hores menys del previst: poc després de les 12 del migdia, l’aigua ja brollava de les aixetes. A més, hi ha hagut zones del poble on no s’ha arribat a tallar l’aigua.

A les cases particulars, el tall d’aigua no s’ha notat gaire: tothom anava ben preparat i la gent havia pres mesures prèviament:

 

On el tall de subministre no ha tingut cap impacte ha estat a les cases de Tiana que encara tenen dipòsits d’aigua, que encara en són unes quantes. En aquestes llars, la despesa d’aigua durant el matí no ha arribat a buidar els dipòsits -que majoritàriament van connectats directament a la xarxa-, plens després de tota la nit sense fer ús de l’aigua.

Els bars del poble que estan oberts aquests dies sí que s’han preparat a fons pel tall d’aigua. Però també aquí l’impacte ha estat mínim. En el cas del bar del Casal, en Paco, el seu titular, va prendre mesures des del dia abans:

 

En un altre dels bars oberts, el del parc dels Teletubbies, finalment no han arribat a tallar l’aigua. Ho comenta el seu titular, en Toni:

 

El tall d’aigua ha coincidit amb dia de mercat setmanal a la plaça de la Vila. A alguns dels pocs paradistes que aquest dimarts d’agost hi treballaven, no els ha sentat gaire bé no poder disposar d’aigua corrent:

 

En Dani, bibliotecari de Can Baratau, ens explica les mesures que han pres davant l’anunci de manca d’aigua:

 

Paradoxalment, durant les hores que ha durat el tall d’aigua hi ha hagut una font que no ha deixat de rajar un fil d’aigua: la de la placeta entre els carrers Matas i Mediterrani.

IMG_0655

El tall d’aigua el feia l’empresa Sorea per ajustos a la xarxa del poble que permetran millorar la pressió a moltes cases antigues de Tiana.