Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un ple matinal assigna presidents i vocals a les meses de les eleccions generals del 20-D

Un ple extraordinari ha donat a conèixer, aquest dimarts, els noms dels tianencs i tianenques que es faran càrrec de les meses electorals a la jornada electoral del proper 20 de desembre.

El resultat del sorteig s’ha llegit en el transcurs d’un ple extraordinari i minimalista: només 7 dels seus 13 regidors hi han pogut asistir ja que s’ha fet a les 10.30h del matí, una hora en què molts d’ells es trobaven a les seves feines.

Els comicis seran el proper diumenge 20 de desembre i serviran per escollir els propers representants polítics a Madrid: 350 diputats i diputades al Congrés i 208 senadors i senadores al Senat.

Meses i col.legis a Tiana

Igual que a les recents eleccions del 27-S, Tiana comptarà amb 12 meses electorals, repartides en 5 col.legis: la Catequística, la biblioteca Can Baratau, les escoles Tiziana i Lola Anglada i el centre cívic L’Escorxador. Com sempre, la biblioteca és el col.legi que més volum d’electors aplega, tot i que té una mesa menys que la catequística. Al municipi hi podran votar un total de 6.517 persones.

Des de la demarcació de Barcelona (és a dir, des de Tiana) es podrà votar el Partit Popular (que encapçala Jorge Fernández, actual ministre d’Interior), el PSC-PSOE (que encapçala Carme Chacón), En Comú Podem (coalició d’Iniciativa per Catalunya, EUiA, Podem Catalunya i Barcelona en Comú, que encapçala Xavier Domènech), Democràcia i Llibertat (coalició de Convergència, Demòcrates per Catalunya i Reagrupament, que encapçala Francesc Homs), Esquerra Republicana de Catalunya (que, per tant, concorrerà separat de CDC i encapçala Gabriel Rifián) o Ciutadans (que encapçala Joan-Carles Girauta).

A les passades eleccions generals, el 2011, a Tiana hi va guanyar CiU amb el 39,6% dels vots, seguit a força distància pel segon i tercer partit més votat: PSC-PSOE amb el 18,6% i PP, amb el 17,9%. El quart partit amb més vots va ser ERC, amb el 9,7% dels vots, seguit d’Iniciativa-Verds-EUiA que va aconseguir el 7,3%. Finalment, Escons en Blanc va assolir també més d’un 1%: concretament l’1,7% dels vots a Tiana.

Aquelles eleccions, al poble hi va votar un 73,5% del cens i la abstenció va assolir el 26,4%.