Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un premi de tots i per a tots

Aquest dilluns a la tarda, el Casal ha acollit l’acte d’agraïment del premi Ciutat Sostenible que Tiana ha rebut fa uns dies. Ha estat una celebració oberta al públic, que s’ha pogut fotografiar amb el guardó.

L’acte ha comptat amb la presència del director de l’Agència Catalana de Residus, Josep M. Tost, i amb la gerent de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Imma Pruna, entre altres. Josep Maria Tost ha valorat la importància del guardó:

 

Josep M. Tost, en un moment de l'acte d'aquest dilluns
Josep M. Tost, en un moment de l’acte d’aquest dilluns

Així mateix, Tost afirma que ara s’ha de seguir treballant perquè Tiana continuï sent referent en matèria de reciclatge i sostenibilitat:

 

Després de recollir el premi dimecres a Madrid, la tarda d’aquest dilluns ha estat un altre instant esperat. Per l’alcaldessa de Tiana, Ester Pujol, poder-ho compartir amb els tianencs i les tianenques ha estat un moment especial:

 

Els tècnics i la tècnica de Medi Ambient de Tiana: Toni Tubau, Olga Llobet i Toni Campmajó, amb el premi.
Els tècnics i la tècnica de Medi Ambient de Tiana: Toni Tubau, Olga Llobet i Toni Campmajó, amb el premi.

A més, ha anunciat que el reconeixement des de la capital espanyola pot no ser l’últim que el poble maresmenc rebi, ja que des de Brussel·les s’ha considerat Tiana com un dels sis municipis que poden obtenir el premi a la prevenció de residus:

 

El reconeixement a tota la tasca dels habitants del poble ha estat ben rebut pels presents a la sala. No tothom havia estat al cas de quin guardó s’havia donat a Tiana però l’opinió general és de satisfacció personal. Ens ho expliquen tres veïnes del poble: la Montserrat Furquet, la Concha Ferrer i la Marisa Garcia:

 

La Marisa també ha explicat que els membres del Departament de Medi Ambient no han marxat de Tiana amb les mans buides, ja que des del taller de manualitats del casal d’avis els hi havien preparat un obsequi:

 

L'exregidor de Medi Ambient, Héctor González, amb els seus dos fills.
L’exregidor de Medi Ambient, Héctor González, amb els seus dos fills.

A l’acte s’ha pogut veure el vídeo promocional sobre el reciclatge a Tiana, on s’explica com ha estat la implantació de tecnologia als cubells de recollida de brossa porta a porta al poble. Aquest ha estat l’avenç que ha valorat el jurat del premi rebut a Madrid.

També s’ha vist un video del “making off”, és a dir, d’alguns dels moments que no van sortir al muntatge final.