Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un repàs dels deu anys de vida de Mabsutins

La companyia de pallassos Mabsutins està de celebració. Enguany compleixen una dècada de vida i ho celebren amb una exposició a l’Espai Cultural, “MABSUTINS, 10 anys de pallassos!”, que recull com han estat els deu anys de trajectòria de la companyia tianenca.


Els seus membres, l’Albert Grau “Denguito”, en Christian Olivé “Birutilla”, l’Oriol Liñan “Fúfur” i en Moisès Queralt “Peixoixo”, estan molt contents d’haver arribat tan lluny amb Mabsutins, però reconeixen entre riures que quan es van ajuntar per fer de pallassos mai haguessin imaginat arribar a celebrar el seu desè aniversari:

 

Tal com ens avançava el Moisès, Mabsutins es va forjar al Líban l’any 2012, durant una expedició de Pallassos Sense Fronteres:

 

De fet, aquella expedició també va inspirar el nom de la companyia. Tot i que, segons expliquen, la gent encara no sap pronunciar “Mabsutins”:

 

Al mirar enrere i fer memòria de com van ser els seus inicis amb Mabsutins, l’Albert, en Christian, l’Oriol i en Moisès recorden alguns dels entrebancs que es van trobar. Per exemple, la dificultat d’articular un espectacle des de zero i posar-se tots d’acord. Per aconseguir-ho, però, van trobar una solució fàcil, posar-se el nas de pallasso durant les reunions:

 

Tal com expliquen, aquesta iniciativa els va ajudar a crear l’espectacle “Nas Arrelat”, amb el qual han visitat diferents indrets del món com Jordània, Palestina, Perú, la República Democràtica del Congo, Camerun, Grècia… En aquests deu anys de vida han actuat i viatjat tant que acumulen moltíssimes anècdotes. Expliquen quins han estat, per ells, els millors moments:

 

No obstant això, a les expedicions també han viscut moments difícils:

 

Però asseguren que, malgrat tot, en cap moment s’han plantejat tirar la tovallola. Per ells, fer de pallasso és un “espai de llibertat” que els permet treure el nen que tenen dins. I això no ho canvien per res:

 

De fet, consideren que aquest amor incondicional per l’ofici juntament amb la relació de confiança i amistat que tenen entre tots, han estat les causes de l’èxit de Mabsutins:

 

Però, després de celebrar el seu desè aniversari, es plantegen arribar a complir vint anys amb la companyia? De moment prefereixen viure el moment i no pensar en el futur:

 

L’exposició “MABSUTINS, 10 anys de pallassos!” es pot visitar a l’Espai Cultural fins al 29 de maig. De dimarts a divendres de dos quarts de sis a dos quarts de vuit de la tarda i els dissabtes i diumenges de dos quarts de dotze a dos quarts de dues del migdia.