Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana es declara compromesa amb les persones refugiades

Al ple d’aquest dimarts s’ha aprovat una moció en defensa de l’acollida de persones refugiades. Es tracta d’un text molt extens que ha presentat l’equip de govern i que ha estat aprovada per unanimitat.

Entre altres punts, defensa l’acollida de persones refugiades als municipis catalans i, en concret, declara Tiana municipi compromès amb les persones refugiades. També denuncia la manca de polítiques públiques en aquest sentit, impulsades pel govern espanyol.

La moció critica també la “vergonyant manca de responsabilitat dels governs europeus a l’horra d’establir el nombre de persones refugiades que calia reubicar a la UE”, així com  les promeses “incomplertes”, diu, de la majoria dels governs estatals, que s’havien compromès a acollir 16.000 persones que, finalment, segeueixen, majoritàriament, malvivint en campaments improvisats sense condicions mínimes de dignitat.

La moció, entre altres punts proposa declarar Tiana municipi compromès amb els i les refugiades, exigir que les diferents Administracions tinguin un paper més rellevant a l’hora d’establir polítiques en aquesta matèria i tinguin més recursos per fer-ho. Ho ha recordat l’alcaldessa, Ester Pujol:

 

També denuncia que algunes ONG que han estat acollint refugiats hagin estat expulsades dels camps on treballaven. Així mateix, es compromet a sensibilitzar la població de Tiana per garantir-hi la plena integració de persones refugiades, en cas que acabin arribant al poble.