Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Una tímida pluja espatlla l’observació de constel.lacions d’hivern

El Grup d’Astronomia de Tiana no ha pogut fer l’activitat lúdica d’observació del cel tal i com s’havia previst. L’objectiu de la trobada era reunir nens i nenes d’entre 6 i 12 anys per veure les constel·lacions d’hivern i, després, dibuixar-les. Però els núvols, acompanyats d’una tímida pluja, han tapat el cel. El taller de dibuix ha passat a ser el total protagonista.

Tot i que el temps no ha acompanyat, l’activitat ha estat un èxit. Més de 30 nens i nenes han pogut aprendre què són les constel·lacions gràcies a l’explicació que els han fet els integrants del Grup d’Astronomia, que són qui més en saben.

DSC_0093

I és que les constel·lacions són simplement el dibuix que fem d’estrelles que estan relativament juntes. Tal i com ha dit Ramon Bosque, el president del Grup d’Astronomia, es tracta de figures imaginàries lligades als estereotips de la societat i que serveixen per orientar-nos.

 

La Núria té 10 anys i li encanta l’astronomia. Aquest dissabte ha après moltíssim. De les seves constel·lacions n’han sortit personatges i figures ben curioses:

 

DSC_0095

Però els més petits no són els únics que gaudeixen d’activitats com aquesta. Pels pares també és molt interessant crear inquietuds com les que desperta l’astronomia als seus fills.

 

DSC_0096

El Grup d’Astronomia de Tiana organitza activitats dirigides als més petits un cop al mes aproximadament, depenent de les condicions meteorològiques.