Motxilles carregades i bótes de muntanya ben lligades. Així han sortit els quasi 30 aventurers que han participat aquest diumenge al matí a la passejada guiada per la vall de Montalegre.
Eren les 9.30h del matí i, sota un sol que ja picava, ha començat una ruta ideal per conèixer l’entorn natural de Tiana. L’objectiu, segons el guia Fernando Carceller, era veure els diferents ecosistemes, paisatges, flora i fauna de les muntanyes que rodegen el poble. En total, 7km de passejada amb un desnivell de 229m.
Per fer sentir els excursionistes com totals exploradors, en Fernando ha repartit binocles, lupes, guies i pots per recollir mostres. També hi ha hagut espai, però, per fer un repàs per les curiositats culturals de la vila. Algunes de les parades de la ruta han estat el Cementiri de la Pesta Groga, la Masia Can Sentromà o la Cartoixa de Montalegre.
El lloc de pau i silenci dels monjos cartoixans, el seu estil de vida i la seva història ha estat el tema que més ha cridat l’atenció als caminants. Així de bé s’ho han passat durant tot el matí:
I és que, tot i estar a prop de nuclis urbans, la vall de Montalegre és una zona natural protegida que forma part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, l’entitat organitzadora de la sortida. També hi han col·laborat Aloc Natura i el Parc de la Serralada de Marina.
La passejada guiada de la vall de Montalegre no és l’única prevista a Tiana. La propera serà a l’abril i descobrirà la zona de la muntanya d’El Rocar. Podeu consultar l’agenda de les sortides als Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona aquí.
Nova tècnica al Punt d’Informació Ambiental de l’Observatori de Tiana
La sortida a la Vall de Montalegre ha servit per donar la benvinguda a la Cristina Marteles. Ella és la nova tècnica del Punt d’Informació Ambiental situat a l’Observatori de Tiana. Ens ha explicat que té com a objectiu que la gent participi de les activitats que es proposen i que té reptes com aquests per endavant:
La Cristina s’ha estrenat amb una bona caminada per conèixer, de més a prop, l’entorn natural del poble. Agafa, així, el relleu a l’anterior tècnica, que ha deixat el lloc per motius laborals.