Les vinyes de Quim Batlle es troben en el moment de més esplendor de l’any. Els raïms que pengen de les tiges estan inflats i madurs, moment de fer per fi la verema. La collita va començar ahir i encara ha de durar 10 dies, en els quals quatre persones cullen els raïms de les tres hectàrees de plantació.
Tot i així, la verema d’aquest estiu no arribarà a les copes fins d’aquí a tres anys aproximadament. El juliol de 2018 s’envasarà i al cap de dos anys es començarà a comercialitzar. No tots els cellers esperen tant, però Quim Batlle assegura que és una forma de diferenciar-se davant els vins més grans. Així ho explica:
La temporada que acaba amb aquesta verema ha estat dura, afirma Batlle, les pluges han estat molt minoritàries i les plantacions se n’han ressentit. Amb diverses tècniques, tanmateix, han aconseguit que no els afectés al resultat final. Ell mateix ens explica quines:
Batlle afirma content que les pluges de les últimes setmanes han estat com un regal al final de la temporada. L’aigua ha donat més quilos als raïms i alhora ha estat més agraït collir-los en un ambient més fresc.
La producció del Celler Quim Batlle es desenvolupa en tres varietats autòctones: garnatxa, pansa i picapoll. Totes tres amb denominació d’origen Alella i procedeixen d’agricultura ecològica.
Aquesta informació ha estat elaborada conjuntament amb Alèxia Guilera.