Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Vint-i-cinc anys de teatre infantil i juvenil a Tiana

El teatre infantil i juvenil es manté fort al poble. Vint-i-cinc anys després que es creés el primer grup de Teatre intantil de Tiana, la Sala Albéniz s’ha tornat a omplir de gom a gom per veure l’espectacle de final de curs dels alumnes de ‘Sense Drama Tallers de Teatre’, una escola de teatre en col·laboració amb l’Agrupació Artística del Casal i que és l’evolució d’aquell grup creat fa més de dues dècades.

Entre nervis i il·lusió, les cortines de l’escenari s’han obert per donar pas a quatre obres independents l’una de l’altra, de la mà de nens i joves apassionats del teatre. Avui havien de mostrar el resultat de tot un any de preparació. En Francesc Oller, professor titular dels 3 grups de l’escola de teatre de Tiana, ha explicat a La Local com es sentien els seus alumnes minuts abans de sortir a escena.

 

La mostra d’avui s’ha dividit en dues parts. En la primera; dues obres. En la segona; dues més. Ja fa dos anys que ‘Sense Drama Tallers de Teatre’ té escola a Tiana, però el nostre poble no és l’únic lloc on ensenyen a actuar als més petits. Han creat un total de quatre escoles de teatre arreu de Catalunya. Com l’any passat, l’espectacle d’avui ha gaudit de l’actuació d’un grup convidat. En aquest cas, els alumnes de Torrelles de Llobregat, ens han deleitat amb una versió moderna del clàssic ‘Ventafocs’ titulada ‘Joan el Cendrós’.

Tant l’Agrupació Artística del Casal com l’escola d’interpretació ‘Sense Drama Tallers de Teatre’ s’uneixen amb l’objectiu de preservar el teatre infantil i juvenil a Tiana. Els seus tallers funcionen amb una gran base pedagògica on, a més d’interpretar, s’ensenya als petits a perdre timidesa a l’hora d’enfrontar-se a grans públics. La pròxima fita, però, és seguir creixent per arribar al públic adult i impartir tallers de tot tipus per millorar la parla en públic, entre d’altres.