Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Xavier Galceran, president d’Amics de Sentromà: “pleguem perquè estem cansats de lluitar”

L’associació d’Amics de Can Sentromà ha decidit plegar. Però ho farà d’una manera prou especial: aquest diumenge a les 12h, reinauguraran el museu de Can Sentromà, espai que alberga una destacable col.lecció de peces romanes i del Neolític, trobades en excavacions fetes durant dècades a la mateixa finca. Serà una de les darreres activitats de l’associació, que es dissoldrà abans de l’estiu.

El president dels Amics de Can Sentromà, Xavier Galceran, assegura que estan cansats del “desinterès” dels actuals propietaris cap al valor històric de les restes arqueològiques que hi ha a la finca:

 

Galceran afegeix que els Amics de Can Sentromà només han trobat “suport moral” en l’Ajuntament de Tiana, ja que tampoc els ha pogut donar suport econòmic. Per això, la rehabilitació del museu que es reinaugura aquest diumenge, ha anat sencerament a càrrec d’aquesta associació tianenca:

 

Les restes històriques de Can Sentromà estan catalogades com a Bé Cultural d’Interès  Nacional, cosa que significa, remarca Galceran, que la ciutadania l’hauria de poder visitar almenys un cop al mes. Això, però, tampoc s’esta complint per part dels seus propietaris. Tot el contrari: quan van comprar Can Sentromà, fa 10 anys, van intentar convertir-la en un espai on rebre turistes japonesos i russos, procedents de creuers, als quals volien oferir petites curses de braus a la mateixa finca. Tot aquell projecte, però, no va tirar endavant perquè mai es van aconseguir la totalitat de permisos necessaris per desenvolupar-lo. Per això, ara està en venda.

 

Segons el que afirmen els rumors, diu Galceran, Can Sentromà està a la venda per 12 milions d’euros. Són 10 milions més del que els va costar la finca, fa una dècada, al grup empresarial que la posseeix actualment.

Diumenge, aprofitant la reinauguració del museu, els actuals amos presenten també la mostra fotogràfica “L’essència del vi”, de Carles Cuscó.

Aquest dmarts, el president dels Amics de Can Sentromà, encara feia una última proposta:

 

Una associació que ha estat molt activa

L’associació dels Amics de Can Sentromà va néixer l’any 2005 amb l’objectiu de treballar per la conservació i l’accessibilitat d’aquest jaciment de Tiana. Ha arribat a tenir més de 300 membres, vinguts de Tiana i dels municipis del voltant, que van aconseguir tornar a situar Sentromà al mapa a través de diverses visites i xerrades.

sent