Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Xavier Rodrigo: “Guanyar el premi ha sigut una il·lusió que no ens esperàvem”

El passat dissabte 3 de novembre va saltar la noticia. El documental tianenc “Aires del cim”, dirigit pel Xavier Rodrigo, guanyava el premi del públic al Festival Gollut de Ribes de Freser. El film fet, protagonitzat i muntat per gent de Tiana que uneix dos mons, el sardanista i el muntanyenc, es va emportar el guardó amb un 48,5% dels vots.

En Xavier Rodrigo, membre del Club Excursionista de Tiana i director del documental, explica que guanyar aquest premi ha sigut una il·lusió que no esperaven:

 

En Xavier reflexiona sobre per què creu que va agradar al públic:

 

Rodrigo diu que anaven sense cap intenció perquè en el Festival Gollut hi participen obres amb molt nivell:

 

El Festival Gollut es defineix com una mostra de cinema compromès, fotoperiodisme, muntanya i medi ambient; que projecta i premia obres que transmeten valors pel seu compromís social i cultural. Tal com explica en Xavier, és un esdeveniment que, en la seva cinquena edició, cada cop té més prestigi i més participació internacional:

 

El director del documental també explica la història que hi ha darrere del nom del festival, molt lligada amb la filosofia del mateix:

 

El premi que van rebre va ésser una estatueta amb el dibuix d’un d’aquests golluts:

 

“Aires del cim” també va quedar finalista en la secció de muntanya, juntament amb 5 obres més. En Xavier Rodrigo explica quines són:

 

Tot i que en Xavier és el director, darrere d’aquest documental hi ha més d’una dotzena de persones implicades:

 

Rodrigo explica com va sorgir la idea de filmar aquest documental:

 

Per a tots, veure el resultat final va implicar veure la culminació d’un somni:

 

Aquest, però, no és l’únic premi que s’emporta “Aires del cim”. En Xavier Rodrigo anuncia que també els han donat un premi, aquest cop relacionat amb el món de la sardana. Així doncs, el documental s’endú un premi de cada un dels mons que ha volgut unir.