Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Xulio R. Trigo: “He vingut al gènere negre per quedar-me”

Gran part de la producció literària de l’escriptor Xulio R. Trigo es pot encabir dins del gènere històric, tot i que el propi autor assegura que les fronteres entre els gèneres són molt laxes i que per a ell classificar un llibre en un gènere determinat és gairebé una cosa caduca:

 

Seguint aquesta filosofia, Trigo creu que tota novel·la es pot considerar històrica, en el moment que es situa en una època determinada:

 

És per aquest motiu que la primera incursió de l’escriptor en el gènere negre no abandona el rerefons històric que el caracteritza. “L’objectiu del crim” és el primer d’una saga de llibres on Xulio R. Trigo ha apostat per aquest gènere i en el qual assegura quedar-se força temps. La saga, que porta per nom “Manual lens”, està basada en la història real d’una fotògrafa alemanya que, sota el pseudònim d’Erika Ernemann, ajuda a explicar un fet històric que va passar de debò:

 

A part d’escriptor, Trigo també és fotògraf. Amb “L’objectiu del crim” ha aconseguit unir les seves dues passions, la literatura i la fotografia, gràcies a l’encontre que va tenir amb una fotògrafa alemanya a Girona, la història de la qual acabaria essent la de l’Erika:

 

La fotografia, però, sempre ha estat present a les seves obres d’una manera indirecta. Tal com diu ell, la fotografia l’ajuda a escriure amb imatges:

 

De totes aquestes coses i moltes més en parlarà el proper dissabte 20 de gener a l’entrevista que li faran al Tiana Negra. Esperem que aquest no sigui l’últim llibre que porti al festival i que en un futur torni per presentar més llibres tenyits de negre. El que el Xulio R. Trigo té clar, però, és que passi el que passi continuarà escrivint fins a l’últim alè:

 

De moment, segueix aquesta màxima al peu de la lletra perquè seguirà escrivint la continuació de la saga “Manual lens” i té entre mans una altra novel·la històrica que ja està en marxa.