Entitats

150 històries sobre desobediència civil

Liz Castro durant la xerrada i presentació del llibre / martifrancas

La xerrada que acompanyava la presentació del llibre Manual de Desobediència Civil de Mark Engler i Paul Engler ha acabat en un debat intens entre els assistens i Liz Castro, la convidada i una de les responsables que el llibre s'hagi traduït al català

Martí  Francàs | 07/11/2019 a les 23:41 0
 

L’escriptora, traductora i editora Liz Castro es va creuar amb el llibre Manual de Desobediència Civil de Mark Engler i Paul Engler el 2016. Només llegir-lo va mirar si també estava traduït al català o com a mínim al castellà, però ningú ho havia fet encara. Així que va provar de comprar-ne els drets a l’editorial però li van dir que no. Finalment a través d’un altre editor i un procés de 3 anys s’ha acabat publicant i des del setembre ajuda a promocionar-lo. Avui ho ha fet a les 19:30 a la sala d’exposicions del Casal sota el paraigües d’Òmnium Tiana. Sentim a Liz Castro.

 

Durant aquests tres anys però, Liz Castro no es va quedar quieta. Va agafar unes 80 històries de les que s’expliquen al llibre i un cop estaven traduïdes va anar contactant amb activistes de tot tipus i de totes les zones possibles perquè les llegissin. El resultat és una col·lecció de fragments del llibre que permet conèixer un bocí d’aquest manual sobre desobediència civil.

 

La xerrada ha acabat en un encès debat sobre com aquests grans actes de desobediència civil es poden portar a terme en el si de l’independentisme.

Martí  Francàs