Urbanisme | Viure a Tiana

Demanen millores per accedir a peu amb seguretat a l’escola Pere Vergés

Alumnes del Pere Vergés intenten travessar la B-500 per accedir a peu a aquella escola. Foto cedida per l'AMPA / lalocal

El pas de banda a banda de carretera és curt però molt perillós, i obliga als pares i mares a acompanyar als seus fills fins l'escola.

Francesc  Andrés | 19/05/2016 a les 9:50 2
 

L’accés per arribar a l’escola Pere Vergés de Badalona des de Tiana no és segur. Es tracta d’una problemàtica que ja ve de lluny. Està en mans dels ajuntaments de Tiana i Badalona millorar-la, així com de la Generalitat, qui hi té la darrera paraula sobre la modificació del camí. Són molts els joves estudiants tianencs que volen anar a peu fins l’escola i que es troben amb la inseguretat d’un tram que passa per sobre la carretera B-500 i la urbanització Mas Ram.

Des del consistori tianenc ja s’han posat a treballar en la millora de l’accessibilitat, encara que ara per ara encara sigui provisional. Ester Pujol, alcaldessa de Tiana:

 

Els passos que queden pendents són la senyalització i la instal·lació del punt de llum però no s’executaran, diu l’alcaldessa de Tiana, fins que Badalona no faci la part que li pertoca. El cert és que no es considera encara un camí segur i es vol evitar que, ara per ara, s’utilitzi fins que no siguin definitives totes les millores. Com que el centre és dins del terme municipal badaloní, des de Tiana s’ha d’esperar moviments de la ciutat veïna.

Ara mateix la situació del camí és aquesta:

 

Els pares i mares del Pere Vergés estan decebuts perquè després de dos anys negociant, el problema persisteix. Annabel Ciprés és la secretària de l’AMPA del Pere Vergés i Jaume Flamarique, el seu president:

 

Des de l’AMPA els agradaria que l’accés estigués habilitat pel proper curs en un centre, expliquen, on hi estudien uns 200 alumnes tianencs.

 

A més de l’accés directe al centre, també s’ha demanat tenir-hi una parada d’autobús. Ara per ara, l’únic que hi arriba és el B4 de Badalona, per la qual cosa si un tianenc vol agafar-lo ha de baixar fins a la RENFE a Montgat i d’allà anar en tren a Badalona per poder accedir a la línia.

 

Una de les accions que fa temps es va fer des de l’associació de pares i mares va ser una recollida de firmes. Ara esperen que la pressió feta acabi resolent l’entrellat badaloní i es pugui accedir a peu a l’escola sense perill.

Francesc  Andrés
 
 
  1. […] obres permetran fer una millores molt necessària, demanada des de feia anys pel veïnat de la zona i per pares i mares del Pere Vergés. Les obres consistiran, sobretot, en la instal·lació d’un pas per vianants semaforitzat per […]

  2. […] d’anys de mobilització per part del veïnat de la zona del Mas Ram i pels pares i mares de l’escola Pere Vergés, el passat dilluns 25 de juny van començar, finalment, les obres per instal·lar un pas de […]

Participa